Duurzame autolease

Denkt u aan duurzaam ondernemen, dan denkt u misschien aan het installeren van zonnepanelen op uw dak of aan windturbines op het bedrijventerrein. Maar wat dacht u van duurzaam ondernemen op gebied van mobiliteit?

Wij kunnen ons voorstellen dat u dan direct aan elektrische auto’s denkt, maar wij hebben nog een andere duurzame optie voor u: het leasen van een occasion. Dat is een onderschatte en toch perfecte vorm van duurzame autolease.

Duurzame autolease

Wat kunt en wilt u bijdragen aan duurzaam leven en daarmee aan ons milieu? Als u er even bij stilstaat, is het best logisch: voor een nieuwe auto worden nieuwe materialen en grondstoffen gebruikt, de auto moet worden gemaakt in een fabriek en komt vervolgens per boot, trein of vrachtwagen naar Nederland. Kiest u daarentegen voor een gebruikte auto, dan bent u in wezen veel duurzamer bezig: het is circulair op het gebied van materialen en grondstoffen, de auto is al kant en klaar en hoeft bovendien niet van uit het buitenland naar Nederland te worden vervoerd. Dat is naast duurzaam, ook maatschappelijk verantwoord. Een tweedehands auto is vaak ook nog heel representatief: zo kun je van buiten meestal niet direct zien of een auto nog maar een half jaar op de weg rijdt of er al een paar jaar op heeft zitten.

Voordelen van duurzame autolease

Met de lease van een gebruikte auto bij Gijba Autolease Lingewaard B.V. levert u ook een welkome bijdrage aan uw portemonnee. De aanschafprijs van een occasion is meestal een stuk lager dan de aanschafprijs van een nieuwe auto en dat merkt u  natuurlijk ook aan de hoogte van het leasebedrag. Kiest u voor een auto via financial lease, dan is de auto ook echt van u. Is dat duurzamer? Zeker, want het is bewezen dat mensen beter zorgen voor materiaal dat echt hun eigendom is. Bovendien hoeft u de auto na afloop van de leasetermijn niet in te leveren en kunt u nog langer in de auto rijden als u dat graag wilt.

De voordelen van duurzame autolease op een rijtje

  • Hergebruik van grondstoffen is circulair
  • U zorgt beter voor uw eigen materiaal, dus gaat het langer mee
  • Geen extra uitstoot door vervoer vanuit buitenland

U rijdt in uw eigen vertrouwde auto en u hoeft zich dus geen zorgen te maken over het gebruik van al het nieuwe materiaal, de grondstoffen en de uitstoot van de fabriek en - niet te vergeten - het vervoer dat om de hoek komt kijken bij aanschaf van een nieuw exemplaar. Dat is pas echt een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Offerte aanvragen
  • Duurzame autolease

Duurzaam, tweedehands én elektrisch

Nu is het natuurlijk mooi meegenomen dat u uw bedrijf kunt profileren met een milieuvriendelijke auto. Daarnaast is het handig dat u er dan niet meer over hoeft na hoeft te denken of u uw klanten kunt bedienen in een zero-emission zone. Dat soort argumenten spreekt in het voordeel van een elektrische auto. Maar wat het extra leuk maakt, dat zijn de voordelen die u vanuit de overheid krijgt toebedeeld. Bent u benieuwd of uw gemeente een financieel interessante bijdrage kan leveren? Dan adviseren we u om ook eens te kijken op www.nederlandelektrisch.nl. Tip: kijk dan niet alleen naar de gemeente waar uw bedrijf gevestigd is, maar kijk ook eens bij de gemeente waar u veel werkzaamheden verricht. Soms heeft men daar ook nog wat subsidie voor in de aanbieding. U weet maar nooit.

Waarom zijn duurzame keuzes fiscaal interessant?

Qua belastingvoordeel kunt u met een nieuwe of tweedehands elektrische auto profiteren van soepelere bijtellingstarieven en de fiscale subsidies zoals de MIA en de SEBA. Deze kunt u mogelijk krijgen wanneer u een elektrische (bedrijfs)auto van de zaak financial leaset. Daarnaast hebt u het voordeel dat u tot 2025 geen bpm hoeft te betalen wanneer u een elektrische auto koopt of leaset. Een ander leuk voordeel is dat u waarschijnlijk tot 2025 geen wegenbelasting hoeft te betalen voor deze auto’s. Dat is toch mooi meegenomen?

Toekomst duurzame autolease

Als ondernemer houdt u de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. Zo is het ook verstandig om de ontwikkelingen op belastinggebied in de gaten te houden. Wij wijzen u er graag op dat het kabinet van plan is om de grijskentekenregeling te laten vervallen. Per 2025 wordt de bpm-vrijstelling voor bestelwagens op brandstof afgeschaft. Ook wordt de motorrijtuigenbelasting voor deze voertuigen geleidelijk verhoogd. Nu denk u waarschijnlijk: ‘Voor elektrische auto’s hoef ik toch helemaal geen bpm te betalen?’ Dat klopt. Elektrische bedrijfswagens gaan hierdoor nóg aantrekkelijker worden voor de zakelijke markt. Tel uit uw winst.

Contact

Meer weten over hoe kunt profiteren van duurzame autolease? Onze leasespecialisten vertellen u graag meer over uw mogelijkheden. Neem contact op met Gijba Autolease Lingewaard via 0481 - 42 04 44  of stuurt u een e-mail aan: info@gijba.nl. We staan u graag te woord. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

19 April 2024

LFH Lease bereikt overeenstemming over een fundinglijn van 265 miljoen euro

LFH Lease bereikt overeenstemming met Barclays Europe en SCIO Capital over een fundinglijn van 265 miljoen euro.

04 April 2024

Belastingvoordelen financial lease

Financial lease biedt bedrijven aanzienlijke belastingvoordelen. 

04 April 2024

Bandenslijtage controleren

Bandenslijtage is een natuurlijk proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder rijgedrag, wegomstandigheden en bandenkwaliteit. 

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?