Elektrische bedrijfsauto leasen

Wilt u een elektrische bedrijfsauto leasen? Dat snappen wij, want elektrische auto’s zijn steeds populairder en hebben de afgelopen jaren aanmerkelijk veel verbeteringen ondergaan. Vanaf 2025 wordt het mogelijk zelfs verplicht om zakelijk elektrisch te rijden.

Mogelijk komt ook de bpm-vrijstelling voor bedrijfsauto’s komt tegen die tijd te vervallen. Maar waarom zou u als ondernemer nu al een elektrische bedrijfsauto leasen? Er zitten veel voordelen aan het leasen van een elektrische bedrijfsauto.

De voordelen van een elektrische bedrijfsauto leasen

Hieronder staat een aantal voordelen op een rij:

  • Lage onderhoudskosten: elektrische auto’s hebben geen olie of filters die moeten worden vervangen, waardoor de periodieke onderhoudskosten omlaag gaan. De materialen van een elektrische bedrijfsauto gaan overigens ook veel langer mee dan die van een conventionele bedrijfswagen
  • Milieuvriendelijk: elektrische auto’s produceren geen schadelijke uitlaatgassen, waardoor ze veel milieuvriendelijker zijn dan diesel bedrijfsauto’s
  • Laag verbruik: elektrische auto’s verbruiken veel minder energie dan conventionele auto’s. Met de gestegen brandstofprijzen is de prijs per kilometer voor een auto op elektriciteit ook nog eens veel voordeliger
  • Hogere verkoopwaarde: met het vooruitzicht van de elektrificatie van het Nederlandse wagenparken, de mogelijke verplichting van zakelijk elektrisch rijden, verwachten wij dat elektrische auto’s hun waarde beter behouden dan voertuigen op brandstof

Waarom u nu in actie ‘moet’ komen

‘Waarom zou ik nu al een elektrische bedrijfsauto leasen als de nieuwe maatregelen pas in 2025 ingaan?’ is een volstrekt legitieme vraag om te stellen. U kunt wachten met het leasen van een elektrische bedrijfswagen tot het laatste moment. Maar tegen die tijd zijn de huidige subsidieregelingen niet meer van toepassing, is de restwaarde van de huidige bedrijfsauto op brandstof enorm gekelderd (want dan wil iedereen elektrisch), en loopt u de kans op lange wachttijden voor de levering van uw nieuwe auto.

Offerte aanvragen

Actieradius

Daarnaast kunt u niet vroeg genoeg beginnen met elektrisch rijden. De actieradius van de nieuwste modellen is dusdanig verbeterd, dat u niet meer om het uur aan een laadpaal staat, hebt u nu al toegang tot milieuzones in de stad én mag u nog profiteren van fiscale voordelen en subsidiepotjes. Ook draagt u vanaf dat moment al bij aan een beter milieu. Dus waar wacht u nog op? Neem contact op met onze specialisten voor het aanbod om een elektrische bedrijfsauto te leasen en bespreek de leasedeal die bij uw bedrijfsvoering past.

Waarom een elektrische bedrijfsauto leasen?

Financial lease is een populaire manier om een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen voor uw onderneming. Voor een vast bedrag per maand bent u direct eigenaar van het voertuig (net als bij kopen), maar bent u niet in één keer een smak geld kwijt. Dat geld kunt u inzetten om bijvoorbeeld te investeren in overige duurzame oplossingen voor uw onderneming.

Eigenaarschap van de auto

Wanneer u kiest voor financial lease dan kiest u ervoor om uw (bedrijfs)auto zakelijk te laten financieren door een leasemaatschappij. In ruil voor een vast maandelijks bedrag wordt u direct eigenaar van de auto. Deze zakelijke financiering biedt u als ondernemer de kans om uw favoriete bedrijfsauto te kopen zonder liquiditeitsverlies. Een elektrische bedrijfsauto leasen brengt vele (fiscale) voordelen met zich mee zoals investeringsaftrek en renteaftrek. Bovendien is het mogelijk om de btw die bij de financiering van de zakelijke auto komt kijken terug te vorderen.

Flexibiliteit: bepaal zelf de looptijd, aanbetaling en hoogte van het maandbedrag

Vaste maandelijkse kosten: u weet elke maand precies wat u kunt verwachten en staat zo nooit voor onverwachte kosten. Hebt u een periode lekkere business gedaan? Dan kunt u zelfs extra aflossen - vaak geheel boetevrij. Vraag via onderstaande button vrijblijvend een offerte aan. 

Offerte aanvragen
17 May 2024

Regeneratief rijden

Regeneratief rijden is een slimme technologie die energie terugwint wanneer je vertraagt of remt in een auto.

17 May 2024

Bijtellingsvrij rijden

Bijtellingsvrij rijden biedt de mogelijkheid om kosten te verlagen en uw rijervaring te verbeteren

17 May 2024

5 tips om te besparen op brandstof

Gelukkig zijn er verschillende manieren om slim om te gaan met uw brandstofverbruik en zo geld te besparen. 

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?