5 tips om te besparen op brandstof

Brandstofprijzen lijken altijd maar te stijgen, wat kan resulteren in een flinke deuk in je portemonnee als je veel onderweg bent.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om slim om te gaan met uw brandstofverbruik en zo geld te besparen. In dit artikel delen we vijf handige tips die u kunnen helpen om zuiniger te rijden en uw brandstofkosten te verlagen.

Zorg voor een goed onderhouden auto

Een van de meest effectieve manieren om brandstof te besparen, is door regelmatig onderhoud aan uw auto uit te voeren. Zorg ervoor dat de banden op de juiste spanning zijn, omdat onder- of overgeblazen banden het brandstofverbruik kunnen verhogen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig olie te verversen, filters te vervangen en de motor goed afgesteld te houden. Een goed onderhouden auto presteert efficiënter en verbruikt minder brandstof.

Rijd rustig en anticiperend

Een agressieve rijstijl, zoals snel optrekken en abrupt remmen, kan het brandstofverbruik aanzienlijk verhogen. Probeer in plaats daarvan rustig en gelijkmatig te rijden en anticipeer op het verkeer om onnodig accelereren en remmen te voorkomen. Gebruik cruise control op de snelweg om een constante snelheid aan te houden, wat ook helpt om brandstof te besparen.

Gijba Autolease 

Gijba Autolease Lingewaard B.V. is specialist in het financieren van uitdagende, zakelijke aanvragen op het gebied van autofinancieringen. Gijba Autolease Lingewaard B.V. richt zich op alternatieve financieringsvormen. Dat betekent dat u ook bij ons kunt leasen met een negatieve BKR-registratie en zonder jaarcijfers

Vermijd tanken aan de snelweg

Vermijd tanken aan de snelweg om geld te besparen. Zoek in plaats daarvan naar tankstations in de omgeving van je bestemming. Deze tankstations bieden vaak lagere prijzen, waardoor je geld kunt besparen bij elke tankbeurt. Het kan even duren om ze te vinden, maar de besparingen op lange termijn zijn de moeite waard!

Plan uw route slim

Het plannen van routes kan u helpen om brandstof te besparen. Vermijd drukke spitsuren en files waar mogelijk, omdat stilstaan en langzaam rijden het brandstofverbruik verhogen. Gebruik navigatie-apps die verkeersinformatie bieden om routes te kiezen met minder vertragingen en efficiënter te rijden.

Overweeg het gebruik van technologische hulpmiddelen

Naast het gebruik van alternatieve vervoerswijzen, kunt u ook technologische hulpmiddelen gebruiken om je brandstofverbruik te optimaliseren. Er zijn verschillende smartphone-apps en gadgets beschikbaar die u kunnen helpen bij het plannen van efficiënte routes, het monitoren van uw rijgedrag en het identificeren van gebieden waar u brandstof kunt besparen.

Extra tips

Over het algemeen zijn brandstofprijzen vaak het laagst buiten de zomermaanden. Ook zijn de prijzen iets lager tijdens de weekdagen omdat er minder vraag is naar brandstof, vooral in de ochtenduren. Het is altijd een goed idee om de brandstofprijzen in de gaten te houden en te vergelijken tussen verschillende tankstations.

Meer publicaties lezen:
Auto leasen als ondernemer > 
De fiscale voordelen van leasen >
Waarom financial lease?

Offerte aanvragen
  • 5 tips om te besparen op brandstof
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?