All-season-banden lease

All-seasonbanden voor veilig autorijden onder alle weersomstandigheden

Kiest u voor zomer- en winterbanden of all-seasonbanden? Wist u dat onze klanten steeds vaker kiezen voor de lease van all-seasonbanden? Dat zou voor u ook een slimme keuze zijn. U bespaart hiermee namelijk tijd en kosten én ze zijn duurzamer dan winterbanden.

Wat zijn all-seasonbanden en wat zijn daar de voordelen nu precies van? Zijn all-seasonbanden bijvoorbeeld toegestaan in het op dit vlak relatief strenge Duitsland? En waarom zou u als werkgever of leaserijder kiezen voor de lease van all-seasonbanden? Wij zetten alles voor u op een rij.

All-seasonbanden in de winter

Wat zijn all-seasonbanden? Een all-seasonband is een zomer- en winterband ineen. We noemen ze ook wel all-weather-banden of vier-seizoenenbanden. Door de speciale rubbersamenstelling blijven all-seasonbanden zacht bij winterse temperaturen en hard bij zomerse temperaturen. Zo hebt u goed grip op de weg bij alle weersomstandigheden. U kunt er dus het hele jaar door op rijden. De lease van all-seasonbanden is voordeliger dan winterbanden én u bespaart tijd, want u hoeft niet meer twee keer per jaar te wisselen naar winter- of zomerbanden. En u gaat dus in elk seizoen veilig de weg op.

De voordelen van het leasen van all-seasonbanden:

• Zomer- en winterband ineen
• Goed passend bij ons Nederlandse klimaat
• Geen halfjaarlijkse bandenwissel
• Met Three Peak Mountain-kenmerk: goedgekeurd voor alle landen die winterbanden verplichten
• Goedkoper dan winterbanden
• Een duurzame keuze: u verbruikt minder bandensets

Waar zijn winterbanden verplicht?

Zijn winterbanden verplicht in het buitenland? In een aantal landen, zoals Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland, zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Rijdt u niet op de juiste banden en krijgt u een ongeval? Dan kunt u aansprakelijk worden gesteld als het ongeval met winterbanden voorkomen had kunnen worden. Ook de boetes kunnen fors oplopen, tot bijvoorbeeld 5.000 euro in Oostenrijk. De all-seasonbanden bij Gijba Autolease Lingewaard zijn goedgekeurd als winterbanden. U kunt er dus zorgeloos mee op wintersport.

Three Peak Mountain kenmerk

Onze leveranciers monteren alleen all-seasonbanden die officieel erkend worden als winterband. Deze banden hebben het ‘Three Peak Mountain’ kenmerk, ook wel het sneeuwvlok- of alpinesymbool genoemd. Hiermee kunt u ’s winters zorgeloos in alle landen rijden waar winterbanden verplicht zijn en voldoet u volledig aan alle heersende wetgeving.

Leaserijders enthousiast over all-seasonbanden

Landelijk gezien zou 70% van hen zo weer voor de lease van all-seasonbanden kiezen. Ook onze leaserijders zijn enthousiast over all-seasonbanden. Het niet hoeven wisselen twee keer per jaar en het vervangen van de banden tijdens de onderhoudsbeurt bij de garage bevalt erg goed. Meer dan 70% geeft aan ook voor hun toekomstige auto te kiezen voor de lease van all-seasonbanden.

Waarom als werkgever kiezen voor all-seasonbanden?

Als werkgever wilt u dat uw medewerkers altijd veilig op weg zijn en dit zo (kosten)efficiënt én duurzaam mogelijk regelen. Een all-seasonband is dan een slimme keuze. Aan de hand van uw wagenpark berekenen we graag wat het gebruik van winter- of all-seasonbanden betekent qua veiligheid, duurzaamheid en kostenbesparing voor uw bedrijf of organisatie.

Bespaar geld

Een all-seasonband is goedkoper dan een winterband. U bespaart zo’n € 7,50 per maand per auto. Op een wagenpark van 100 auto’s bespaart u op jaarbasis dus al € 9.000,-.

Bespaar tijd

Het scheelt uw medewerkers ook een hoop tijd: ze hoeven niet meer twee keer per jaar hun banden te laten wisselen. Dat scheelt twee uur wisseltijd per medewerker per jaar.

Veilig de weg op

Een all-seasonband heeft door zijn speciale rubbersamenstelling en profiel goed grip op de weg onder alle weersomstandigheden. Uw medewerkers gaan zo altijd veilig de weg op. All-seasonbanden zijn geschikt voor het klimaat in Nederland.

Duurzaam

All-seasonbanden zijn duurzamer dan reguliere winterbanden. Omdat er minder bandensets worden gebruikt scheelt het enorm in de opslag van banden. En zonder halfjaarlijkse bandenwissel is er aanzienlijk minder transport nodig.

  • All-season-banden lease
« Terug naar overzicht
06 July 2022

All-season-banden lease

 All-seasonbanden voor veilig autorijden onder alle weersomstandigheden

 
06 July 2022

Energiezuinige elektrische auto leasen

Brandstof besparen is nu belangrijker dan ooit. Denkt u hierbij aan het leasen van een energiezuinige elektrische auto.

06 July 2022

Wagenpark elektrificeren

Dit is de tijd om uw zakelijke vloot duurzaam maken met elektrisch rijden. Bij Gijba Autolease Lingewaard noemen we dit het elektrificeren van het wagenpark.