BTW of marge auto: wat u moet weten

Bij Gijba Autolease begrijpen we dat de keuze tussen een btw- of margeauto een belangrijke beslissing is voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen. Of u nu een startende ondernemer bent of al jarenlang een bedrijf runt, het is essentieel om te begrijpen wat de verschillen zijn en welke optie het beste past bij uw zakelijke behoeften en financiële situatie.

Wat is een margeauto?

Een margeauto is vrijgesteld van btw, wat betekent dat de btw al eerder betaald is door een particuliere eigenaar of dat het voertuig nieuw gekocht is zonder btw-aftrek. Voor ondernemers biedt dit financieel voordeel omdat u geen btw hoeft te betalen bij het afsluiten van een financial leasecontract. Dit maakt het leasen van een margeauto aantrekkelijk omdat u direct weet waar u financieel aan toe bent zonder onverwachte kosten.

Vraag een offerte aan >

Voordelen van een margeauto

Geen btw betalen

Bij een margeauto hoeft u als ondernemer geen btw te betalen bij de aanschaf. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en maakt het gemakkelijker om uw budget te plannen.

Direct beschikbaar

Doordat de btw al is afgedragen, is een margeauto vaak sneller beschikbaar voor lease. U hoeft niet te wachten op goedkeuringen of terugbetalingen van de Belastingdienst.

Financieringsvoordelen

Met een margeauto kunt u het volledige aanschafbedrag inclusief eventuele aanbetalingen financieren met financial lease. Dit geeft u als ondernemer flexibiliteit in het beheer van uw cashflow.

Wat is een btw-auto?

Bij een btw-auto betaalt u als ondernemer de btw bij de aanschaf. Het voordeel is echter dat u deze btw kunt terugvorderen bij de Belastingdienst. Na het indienen van uw btw-aangifte ontvangt u een teruggave van het volledige btw-bedrag, wat kan worden gebruikt om uw zakelijke kosten te verlagen.

Verschillen tussen btw- en margeauto's

Het grootste verschil tussen een btw- en margeauto ligt dus in het betalen van btw bij de aanschaf. Bij een btw-auto schiet u als ondernemer de btw voor, terwijl dit bij een margeauto niet nodig is omdat de btw al is afgedragen door een eerdere eigenaar.

Financieringsopties bij Gijba Autolease

Bij Gijba Autolease bieden we uitgebreide financieringsopties voor zowel btw- als margeauto's. Voor margeauto's kunt u het volledige bedrag inclusief btw financieren met financial lease. Dit geeft u als ondernemer de mogelijkheid om uw liquiditeit te behouden en toch te profiteren van de belastingvoordelen van financial lease.

Auto leasen zonder BKR >

Waarom kiezen voor Gijba Autolease?

Bij Gijba Autolease staan we bekend om onze persoonlijke service en expertise op het gebied van zakelijk leasen. Of u nu op zoek bent naar een btw- of margeauto, onze adviseurs staan klaar om u te helpen de juiste keuze te maken die past bij uw bedrijfssituatie en budget. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek. Kies voor Gijba Autolease en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het vinden van de ideale zakelijke leaseauto, of het nu gaat om een btw- of margeauto. Uw zakelijke mobiliteit begint hier!

Offerte aanvragen
  • BTW of marge auto: wat u moet weten
« Terug naar overzicht
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?