Bus leasen zakelijk

Wilt u zakelijk een bus leasen? Dan gaan we u bij Gijba Autolease Lingewaard B.V. verrassen met een actueel en passend aanbod. Gijba Autolease Lingewaard B.V. verleent u namelijk die speciale dienst waar u bij een andere maatschappij tevergeefs voor aanklopt.

Gijba Autolease Lingewaard B.V. is specialist in het financieren van uitdagende, zakelijke aanvragen op het gebied van autofinancieringen. Dus ook voor het zakelijk leasen van een bus. Uw onderneming draait lekker en de groei zit erin. Dat betekent meestal dat dit investeringen vraagt om deze groei bij te benen.

Wat zijn de aandachtspunten bij een bus leasen zakelijk?
Bent u dus toe aan een nieuwe bestelbus? Leest u hieronder dan verder, want dat vraagt om een flinke investering. Een bus zakelijk leasen is waarschijnlijk zeer interessant voor u. Zo hoeft u geen financiële reserves aan te boren, maar rijdt u wel in een nieuwe bestelbus. Waar hoort u dan allemaal op letten?

Let op de fiscale waarde van uw bestelbus
Met een bestelbus bedoelen we een bus die minder weegt dan 3.500 kg. Het type waar u met een B-rijbewijs in mag rijden. Dit voertuig is bedoeld voor goederentransport. Andere benamingen zijn: bedrijfswagen, bestelwagen, auto op grijs kenteken of klein-grijs. Omdat voor een bestelbus dezelfde regels gelden voor de fiscale bijtelling, is het belangrijk dat u hierop let. Het zit namelijk zo. Als u een bus zakelijk gaat leasen, betaalt u als ondernemer geen BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen). Hiervoor dient u wel een btw-verklaring te ondertekenen. Daarnaast kunt u de btw ook weer btw terugvragen. Vraag de experts van Gijba Autolease Lingewaard B.V. om advies.

Hoe kunt u de bijtelling voor het zakelijk leasen van een bus voorkomen?
Doordat bij een bestelbus leasen het verschil tussen de aanschafwaarde en fiscale waarde erg groot is, vermijden de meeste ondernemers het betalen van bijtelling over hun bestelbus. Dit doet u door het formulier ‘Verklaring van geen privégebruik’ in te vullen en bij de Belastingdienst in te dienen. Daarnaast bent u verplicht om via een nauwkeurige rittenregistratie te bewijzen dat u onder de 500 privékilometers per jaar blijft met uw zakelijke bestelbus. Dit is overigens wel een serieus aandachtspunt. Als een werknemer van u dagelijks veel korte ritten maakt in uw bus, vergt dit namelijk veel administratieve rompslomp.

Vereenvoudigde rittenregistratie mogelijk
Wanneer u zakelijk een bus gaat leasen, mag u bij het rijden van veel dagelijkse, korte ritten een werknemer om praktische redenen het aantal privékilometers laten registreren via een vereenvoudigde rittenregistratie. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat er een schriftelijke overeenkomst is tussen u en de werknemer, waarin is bepaald dat uw werknemer een vereenvoudigde rittenregistratie bijhoudt en de werkgever voor een overzicht van de zakelijke adressen in de administratie zorgt. Een privéritje tijdens werk- en lunchtijd is hierbij niet toegestaan. Op de website van de Belastingdienst kunt een voorbeeldafspraak over een vereenvoudigde rittenregistratie downloaden. Vragen? Neem contact met de specialisten van Gijba Autolease Lingewaard B.V..

Bestelbussen uitgezonderd van de bijtelling
Bepaalde bestelbussen zijn uitgezonderd van bijtelling, omdat ze geheel ingericht zijn voor goederenvervoer. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook bestelbussen die na werktijd achter slot en grendel bij het bedrijf achterblijven. Op die manier kunnen werknemers er geen privékilometers mee maken. Deze regelingen zijn vrijwel alleen geschikt voor een bestelbus met enkel een chauffeursstoel of zeer specifiek ingerichte bestelbussen. Houdt u er rekening mee dat u met een bestelbus met een dubbele cabine nooit een beroep kunt doen op deze regelingen. Twijfelt u aan de geschiktheid van een regeling voor uw onderneming? Vraag advies aan onze lease-experts.

Geen bijtelling en geen rittenadministratie mogelijk?
Ook dat is mogelijk bij het zakelijk leasen van een bus. Als u uw bestelbus helemaal niet privé gebruikt, dan kunt u een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ indienen bij de Belastingdienst. Dit houdt in dat u bij uw winstberekening niet hoeft te letten op de correctie voor het privégebruik van uw bus in zakelijke lease. En u hoeft ook geen rittenregistratie bij te houden. Bij veranderingen in uw situatie dient u die uiteraard aan de Belastingdienst te melden.

Wat als er meerdere werknemers in uw bestelbus rijden?
Stel dat u ervoor kiest om meerdere werknemers in uw bestelbus te laten rijden, dan kan dat de situatie extra onoverzichtelijk maken. Het is dan mogelijk om onder voorwaarden het privégebruik van uw bestelbus af te kopen voor € 300,- per auto per werknemer per jaar. In dat geval is het niet langer nodig om een rittenregistratie bij te houden voor u.

Contact
Vragen over dit onderwerp? Of wilt u advies over zakelijk een bus leasen? Neemt u dan hier contact op met onze leasespecialisten of vraag direct een offerte aan. Samen krijgen we de boel aan het rollen.

  • Bus leasen zakelijk
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?