CNG Duurzaam alternatief voor brandstof tanken

Goedkoper, duurzamer en milieuvriendelijker: CNG auto’s winnen terrein als het gaat om het tanken van brandstof. Hoewel veel autofabrikanten investeren in het elektrificeren van hun modellengamma, is het rijden op CNG ook nog lang niet afgeschreven. CNG is de afkorting van Compressed Natural Gas, ofwel gecomprimeerd aardgas. Doordat deze vorm van gas verkleind wordt onder druk, neemt het minder ruimte in en gaat het langer mee.

Is CNG een alternatief voor brandstof?

CNG is een ander woord voor aardgas en dus niet per se een groener alternatief voor diesel of benzine. Het is wél een duurzamere brandstof dan diesel en benzine omdat het minder ruimte kost om op te slaan, maar bovenal minder CO2 uitstoot. Bio-CNG, of groengas, is een schone brandstof gemaakt van bioafval dat wordt omgezet in gas. Ook is het mogelijk om naast CNG, een mengsel van CNG en waterstof (genaamd HCNG) te tanken.

Met welke auto’s kunt u CNG tanken?

In het ruime aanbod op Gijba Autolease Lingewaard BV vindt u een aantal auto’s met een CNG tank. Het is mogelijk om zelf een CNG tank in uw auto in te bouwen, of deze te laten inbouwen, zodat uw brandstofauto op een duurzamer alternatief kan rijden. Wilt u de maandprijs berekenen voor een CNG auto? Neem dan contact op met één van onze lease-adviseurs via 0481 - 420444.

Voordelen en nadelen van CNG

CNG is duurzamer dan fossiele brandstoffen, maar er valt ook qua rijgenot én in uw portemonnee meer voordeel te behalen.

• CNG stoot tot 80% minder CO2 uit dan benzine
• CNG tanken is goedkoper dan benzine (ook in 2022)
• CNG heeft een grotere actieradius dan fossiele brandstoffen
• CNG rijdt u veelal in combinatie met een brandstoftank: daardoor komt u nooit stil te staan

Locaties om CNG te tanken

Op veel plekken in Nederland kunt u CNG tanken, maar helaas nog lang niet overal. Veel autofabrikanten weten dat rijden op CNG een duurzame oplossing is voor de klimaatproblemen, maar bouwen geen CNG-auto’s omdat u nog niet overal CNG kunt tanken. Er worden momenteel geen extra tankmogelijkheden voor CNG gebouwd in Nederland, omdat er niet veel CNG-auto’s worden geproduceerd. U leest het al: het verhaal van de kip en het ei. Woont u dicht in de buurt van een tankstation waar u wél CNG kunt tanken, dan vormt dit natuurlijk geen enkel probleem.

CNG tanken in Europa

Hoe zit het met CNG tanken het buitenland? In Europa zijn er voldoende tankstations waar u uw auto kunt voltanken met CNG. Als dit toch niet voorhanden is, dan hebben CNG-auto’s vaak nog een alternatieve tank waarmee u op diesel of benzine kunt rijden. Zo komt u nooit stil te staan.

Let op! Rijdt u al in een Financial Leaseauto? Overleg eerst met de bank alvorens u een CNG tank in de auto laat inbouwen. Of neem contact op met één van onze experts.

Contact
Wilt u klimaatneutraal rijden voor uw duurzame onderneming? Neem contact op met onze Lease Adviseurs via 0481 - 420444. Of stuur ons een mail op info@gijba.nl. We staan u graag te woord.

  • CNG Duurzaam alternatief voor brandstof tanken
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?