Duurzaam ondernemen

Denkt u aan duurzaam ondernemen, dan denkt u in eerste instantie misschien aan het installeren van zonnepanelen op uw dak of aan windmolens. Maar wat dacht u van duurzaam ondernemen met een schoon wagenpark?

Het inzetten van elektrische auto’s is hiervoor een uitstekende keuze, maar er is nog een andere optie in de vorm van het leasen van een occasion.

Duurzaam  leasen

Wanneer uw onderneming kiest voor een gebruikte auto bent u duurzaam bezig. Dit is circulair op het vlak van materialen en grondstoffen, de auto is al gebouwd en hoeft bovendien niet naar Nederland getransporteerd te worden. Maatschappelijk verantwoord. Een goede tweedehandse auto is representatief.

Voordelen

Met de lease van een gebruikte auto bespaart u zich enorm veel kosten. De aanschafprijs van een occasion is meestal een stuk lager dan de aanschafprijs van een nieuwe auto en dat merkt u vanzelfsprekend aan de hoogte van het leasebedrag. 

• Geen extra uitstoot door vervoer vanuit buitenland
• Hergebruik van grondstoffen 

Tweedehands elektrisch rijden

U rijdt in uw eigen vertrouwde auto en u hoeft zich dus geen zorgen te maken over het gebruik van al het nieuwe materiaal, de grondstoffen en de uitstoot van de fabriek. Het is mooi meegenomen dat zich met uw bedrijf kunt profileren met een milieuvriendelijke auto. Daarnaast is het handig dat u dan niet meer na hoeft te denken of u uw klanten kunt bedienen in een zero-emission gebied. Dat soort argumenten spreken in het voordeel van een elektrische auto. Maar wat het extra leuk maakt, zijn de voordelen die u vanuit de overheid krijgt toebedeeld.

Bijdrage leveren

Bent u benieuwd of u bedrijf een bijdrage kan leveren? Vraag onze adviseurs om advies en neem contact met ons op.

  • Duurzaam ondernemen
« Terug naar overzicht
29 November 2022

Duidelijkheid over financial lease

Er zijn veel verschillende leasevormen. In deze publicatie geven wij u inzicht in de mogelijkheden.

29 November 2022

Bestelauto van het jaar 2023

De Renault Kangoo E-Tech van de Ford E-Transit en Mercedes eVito en is uitgeroepen tot bestelauto van het jaar 2023.

29 November 2022

Tips van Gijba voor de wintercontrole

Het is lang mooi weer gebleven in Nederland maar het is nu toch bijna echt winter. Zorg dat uw auto klaar winterproof is en bekijk onze tips.