Elektrische auto leasen

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, de elektrische auto’s. Veel ondernemers kiezen een elektrische auto voor hun onderneming. Ook van plan om een elektrische auto aan te schaffen voor uw bedrijf? In deze blog vertellen wij alles wat je precies moet weten.

Waarom een elektrische auto leasen bij Gijba Autolease Lingewaard B.V.?

Een elektrische auto is vaak een duurzame keuze voor een onderneming. Elektrische auto’s zijn goedkoop in het onderhoud, ze zijn beter voor het milieu, lage bijtelling en zakelijke rijders van een elektrische auto of een bedrijfsbus (middels financial lease) kunnen de aanschaf van hun elektrisch voertuig gedeeltelijk aftrekken van de nettowinst. Elektrische occasions hebben vaak een lage bijtelling van slechts 4 of 8%. Least u in 2022 een nieuwe elektrische auto? Dan betaalt u 16% bijtelling tot €35.000,-.

Voordelen van een elektrische auto?

Het rijden van een elektrische auto brengt veel voordelen mee voor u als ondernemer. De ondernemer profiteert dan niet alleen van voordelige bijtelling, maar levert zelfs financial leasen van een elektrische auto ook nog een fiscaal voordeel op! Hieronder een paar redenen waarom u kiest voor een elektrische auto:

 

  • Goed voor het milieu
  • Geen bpm-belasting (belasting van personenauto’s en motorrijwielen)
  • Lage bijtelling
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA-regeling)
  • Investerings- en renteaftrek
  • Besparing brandstof
  • Voordelig in onderhoud


Veelgestelde vragen over elektrische auto’s

Het leasen van een elektrische auto roept natuurlijk vragen op. Ondernemers willen weten wat het bijtellingspercentage is van de auto, hoeveel het opladen van de auto kost, zijn er voordelen tegenover een ‘normale’ auto? Hieronder een lijst me de meest gestelde vragen. Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Neem dan contact op met ons via (0481) 42 04 44 of via info@gijba.nl

Is een elektrische auto goed voor het milieu?

Rijden zonder CO2-uitstoot is natuurlijk beter voor het milieu en het verlaagt uw ecologische voetprint en draagt u bij aan een schone toekomst.

Krijgt u subsidie voor een elektrische auto?

Omdat u kiest voor duurzaam rijden kunt u gebruikmaken van de Milieu investeringsaftrek, oftewel ‘MIA’. Dit is een belastingvoordeel waar ondernemers met een brandstofmotor geen gebruik van kunnen maken. Voor ondernemers met elektrische bedrijfsauto’s is er een SEBA regeling.

Hoeveel kost het opladen van uw elektrische auto nou eigenlijk?

U betaalt, natuurlijk afhankelijk van jouw energieleverancier, per kilometer nog geen 6 eurocent. Dat is fors goedkoper dan benzine en diesel. Vaak kunt u de laadpaal direct bij aanschaf mee laten financieren in het totale leasebedrag.

Hoeveel bijtelling moet u betalen?

In 2022 betaalt u 16% bijtelling tot een waarde van €35.000,-. Dat is nog steeds voordeliger dan een brandstof auto met 22% bijtelling.

Is een elektrische auto duur in het onderhoud?

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstof auto. Of de accu langer meegaat dat moet nog blijken, maar de vooruitzichten zien er zeker positief uit!

Wat is de actieradius van de auto?

Elektrische auto’s hebben een kortere actieradius dan brandstof auto’s: Een elektrische auto rijdt tot wel 570 kilometer op één accu. Natuurlijk werkt elke producent eraan om de actieradius van de elektrische auto’s te verlengen. Afhankelijk van model en merk heeft een elektrische auto een actieradius van tussen de 150 en 570 kilometer

Lees meer
  • Elektrische auto leasen
« Terug naar overzicht
13 January 2022

Elektrische auto leasen

Wilt u een elektrische auto leasen in 2022? Lease uw elektrische auto bij Gijba Autolease Lingewaard B.V.! Zakelijk elektrisch leasen, elektrische auto leasen voor uw onderneming!

23 November 2021

Taxi leasen

Een taxi leasen? Wij helpen u graag op weg. Kies voor financial lease bij Gijba Autolease.

19 October 2021

Zonnepanelen kopen of leasen?

In één keer veel geld investeren door zonnepanelen kopen of liever het vermogen binnen de onderneming houden door te leasen? Natuurlijk kunt u onze mening al voorspellen, al is uw mening een stuk belangrijker. Wij hebben de voor- en nadelen van het kopen en leasen van zonnepanelen voor u op een rijtje gezet.