Kia Niro winnaar Zakenauto van het Jaar 2022

Voor het eerst won een Koreaan de prestigieuze verkiezing van Zakenauto van het jaar. De Kia Niro is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2022. Voor het eerst in de geschiedenis gaat de prijs naar een model uit Azië.

Volgens de leden van de vakjury scoorde de Niro (op dit moment de bestverkochte auto van Nederland) hoog door onder meer met zijn betaalbaarheid, betrouwbaarheid en aantrekkelijke versies voor zakelijke rijders.

Prijs

Tijdens de Driving Business Awards, een initiatief van vakblad Automobiel Management, wist de Kia Niro vier andere finalisten (de Volkswagen ID.3, de Volvo XC 40, de Polestar 2 en de Hyundai Kona) achter zich te laten. Daarmee is de compacte SUV uit Zuid-Korea de eerste auto uit Azië die de prestigieuze prijs in de wacht weet te slepen.

Titels

In de afgelopen vijftien jaar wisten vooral Duitse luxemerken te winnen: vijf keer ging de titel naar BMW, twee keer won de Audi A6 terwijl ook de Mercedes-Benz C-klasse en de Volkswagen Polo een keer op de hoogste plaats eindigden. Vorig jaar won de Tesla Model 3 als eerste Amerikaanse model de prijs voor Zakenauto van het jaar.

Verkoopcijfers

Dat Kia met dit model een populaire auto in huis heeft, blijkt ook uit de Nederlandse verkoopcijfers. In de eerste negen maanden van 2021 wist het merk - volgens de officiële cijfers van de RAI en brancheorganisatie BOVAG - 7.737 Niro’s te registreren. Daarmee is het de best verkochte nieuwe auto van ons land, nog voor de Kia Picanto en de Volvo XC 40. De populariteit van de drie versies - de Niro is er als hybride, plug-inhybride en als volledig elektrische versie - laat volgens de vakjury zien dat Kia een goed product in huis heeft dat uitstekend aansluit bij de wensen van de hedendaagse consument en zakelijke rijder. Dat een model zo’n vijf jaar na zijn introductie nog zo goed meedoet, is op z’n minst bijzonder te noemen.

Betrouwbaar

De jury van de Zakenauto van het Jaar (opgebouwd uit experts uit de leasebranche, wagenparkbeheerders en autojournalisten) roemt de Niro verder om zijn betrouwbaarheid, betaalbaarheid, het gebruiksgemak en de goede inzetbaarheid, zeker door de prima actieradius van de elektrische versie. Bovendien staat onder meer de service en de stabiliteit van de Nederlandse Kia-importeur op hoog niveau, meent de vakjury. Gijba Autolease Lingewaard B.V. is dezelfde mening toegedaan en zet zich graag in bij uw aanvraag voor een Kia Niro.

Nieuwkomer

Naast de Zakenauto van het Jaar wees de jury ook de Beste Nieuwkomer aan: deze prijs is voor een auto die pas net op de markt is en zich dus nog niet heeft kunnen bewijzen, maar wel veelbelovend is. Voor het jaar 2022 gaat deze prijs naar de nieuwe Skoda Enyaq iV. Nog voordat hij op de markt kwam, was deze elektrische SUV van het Tsjechische merk al razend populair: leasemaatschappijen kregen ongekend veel aanvragen voor een Enyaq. Die interesse belooft veel, meent de jury, zeker omdat de Enyaq een prima gezinsauto is met een nette prijsstelling die voor veel zakelijke rijders interessant en haalbaar is. Tijdens deze verkiezing won de Skoda van andere veelbelovende nieuwkomers, zoals de Volkswagen ID.4, de Ford Mustang Mach-E, de Mercedes EQA en de Hyundai Ioniq 5. De verkiezing van volgend jaar zal uitwijzen welke van deze (of andere nieuwe modellen) het stokje zal overnemen van de Kia Niro als Zakenauto van het Jaar.

Interesse in de zakenauto van 2022?
  • Kia Niro winnaar Zakenauto van het Jaar 2022
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?