Op vakantie met financial leaseauto

De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om vakantieplannen te maken. Voor veel mensen is de auto een onmisbaar vervoermiddel tijdens vakanties. Maar wat als u een financial leaseauto rijdt? Is het mogelijk om zonder beperkingen op vakantie te gaan? Het antwoord is ja!

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt. In deze tekst ontdekt u alles over de voordelen van op vakantie gaan met een financial leaseauto.

De voordelen van op vakantie met een financial leaseauto

Onbeperkte kilometers

Een van de grootste voordelen van een financial leaseauto is dat u onbeperkte kilometers kunt rijden. Dit betekent dat u zonder zorgen over extra kosten naar uw favoriete vakantiebestemming kunt rijden. Of u nu naar de zonnige stranden van Zuid-Frankrijk wilt of de pittoreske dorpjes van Italië wilt verkennen, met een financial leaseauto zijn er geen beperkingen aan het aantal kilometers dat u kunt rijden.

Economisch eigendom

Bij financial lease bent u economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto als onderpand dient voor het contract, maar op uw naam staat. Hierdoor heeft u de vrijheid om te bepalen hoe u de auto gebruikt en onderhoudt. Deze eigendomsstructuur biedt veel voordelen ten opzichte van andere leasevormen, zoals operational lease, waar u vaak rekening moet houden met beperkingen en extra kosten voor extra kilometers.

Geen buitenlandverklaring nodig

Een ander groot voordeel van op vakantie gaan met een financial leaseauto is dat u geen buitenlandverklaring nodig heeft. Bij andere leasevormen, zoals operational lease, heeft u vaak een buitenlandverklaring nodig om de grens over te mogen. Deze verklaring moet soms zelfs door het consulaat worden ondertekend, wat enkele weken kan duren. Met een financial leaseauto kunt u zonder gedoe de grens over en genieten van uw vakantie.

Vrijheid in onderhoud en verzekering

Met een financial leaseauto bepaalt u zelf waar u de auto laat onderhouden en waar u de verzekering afsluit. Dit biedt flexibiliteit om te kiezen voor de beste service en de meest voordelige tarieven. Bovendien kunt u de auto personaliseren met bijvoorbeeld bestickering, iets wat bij andere leasevormen vaak niet is toegestaan.

Fiscale voordelen

Financial lease biedt ondernemers diverse fiscale voordelen. De auto wordt op de balans van het bedrijf geactiveerd, waardoor u kunt profiteren van afschrijvingen en renteaftrek. Dit kan aanzienlijke belastingvoordelen opleveren. Daarnaast kunt u bij financial lease occasion profiteren van een lagere aanschafprijs en daarmee lagere maandlasten.

Leasen zonder toetsing >

Tips voor op vakantie met een financial leaseauto

Controleer de auto vooraf: Voordat u op vakantie gaat, is het verstandig om de auto te laten controleren op eventuele mankementen. Zorg ervoor dat olie en koelvloeistof op peil zijn en dat de banden in goede staat verkeren.

  • Plan uw route: Hoewel u met een financial leaseauto onbeperkt kilometers kunt rijden, is het handig om de route van tevoren te plannen. Zo weet u precies welke wegen u moet nemen en kunt u eventueel tolwegen vermijden.
  • Neem belangrijke documenten mee: Zorg ervoor dat u alle belangrijke documenten bij u heeft, zoals het rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren. Hoewel u geen buitenlandverklaring nodig heeft, is het altijd goed om goed voorbereid op pad te gaan.
  • Houd rekening met lokale verkeersregels: In het buitenland kunnen andere verkeersregels gelden. Zorg dat u op de hoogte bent van de lokale verkeersregels.
  • Geniet van de reis: Het belangrijkste is natuurlijk dat u geniet van uw vakantie. Met de vrijheid en flexibiliteit van een financial leaseauto kunt u zonder zorgen op pad en volop genieten van de reis.

Op vakantie gaan met een financial leaseauto biedt talloze voordelen, waaronder onbeperkte kilometers, economische eigendom en geen gedoe met buitenlandverklaringen. Lees ook 5 tips om te besparen op brandstof tijdens uw vakantie. Bij Gijba Autolease helpen we u graag om de perfecte leaseauto te vinden voor uw vakantieplannen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek de vrijheid van op vakantie gaan met een financial leaseauto.

Offerte aanvragen
  • Op vakantie met financial leaseauto
« Terug naar overzicht
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?