Tips om uw auto voorjaarsklaar te maken

Sinds 21 maart is het weer lente. We merkten al dat de lente in aantocht was doordat de dagen langer werden en de temperaturen stegen. Met het veranderen van het seizoen veranderen ook de omstandigheden in het verkeer.

Met de hieronder beschreven tips kunt u uw auto klaarmaken om goed voorbereid in het voorjaar de weg op te gaan. Het weer wordt steeds een beetje mooier. U ziet overal prachtige bloemen én de lammetjes staan in de wei. Maar voordat u op pad gaat, is het de hoogste tijd om uw auto klaar te maken voor het voorjaar. We delen de beste tips met u, zodat u uw auto ook voorjaarsklaar kunt maken.

Zorg ervoor dat uw auto klaar is voor de lente

Met het veranderen van de seizoenen veranderen ook de omstandigheden op de weg. Met deze  tips is uw auto klaar voor het voorjaar:

  • Vervang de winterbanden voor zomerbanden
  • Controleer de bandenspanning
  • Maak de auto goed schoon
  • Zorg dat alle verlichting goed werkt
  • Check alle vloeistoffen
  • Werkt de airconditioning goed?
  • Loop de ruitenwissers na
  • Controleer of de remmen goed werken
  • Werkt de accu nog goed?

Vervang uw winterbanden voor zomerbanden

Hebt u winterbanden onder uw auto dan doet u er verstandig aan deze op tijd, maar zeker niet te vroeg te vervangen door zomerbanden. Het advies is om de winterbanden te wisselen wanneer de temperaturen boven de zeven graden Celsius stijgen.

Controleer regelmatig de bandenspanning

Controleer bij het wisselen van de banden ook de bandenspanning. Ook wanneer u all-weather banden onder uw auto hebt doet u er verstandig aan regelmatig de bandenspanning te controleren. Het advies is om de bandenspanning iedere twee maanden te controleren.

Maak uw auto goed schoon

Na de winter is het een slimme zet om uw auto flink schoon te maken. In de winter wordt het wegdek met regelmaat gestrooid en dit zoutmengsel kan voor corrosie zorgen. Met een goede schoonmaakbeurt verlengt u de levensduur van de lak op uw auto. Reinig de auto zowel van binnen als van buiten en zorg voor schone ruiten, zodat u goed zicht hebt op de weg.

Zorg dat alle verlichting goed werkt

Het wisselen van de seizoenen is ook een goed moment om alle verlichting goed na te lopen. Controleer of alle verlichting, inclusief het grootlicht en de mistlampen nog correct werken. Zorg dat u altijd reservelampen in de auto hebt. Zo komt u onderweg niet voor verrassingen te staan.

Check alle vloeistoffen

Dit is ook het ideale moment om het oliepeil van uw auto te controleren en eventueel aan te vullen. Laat gelijk de remvloeistof en de koelvloeistof controleren en aanvullen en vul de ruitensproeier vloeistof aan.

Werkt de airconditioning goed?

Wanneer de temperaturen stijgen wilt u natuurlijk dat de airconditioning in de auto goed werkt. Bovendien verbruikt u met een slecht werkende airconditioning ook nog eens meer brandstof. Geadviseerd wordt om de airco van uw auto tenminste één keer per jaar te controleren of te laten controleren. Het voorjaar is daarom een goed moment om na te lopen of alles nog naar behoren werkt.

Loop de ruitenwissers na

Ruitenwissers zijn gemaakt van rubber en rubber kan hard worden en slijten door kou. Loop daarom de ruitenwissers nog eens na en vervang de ruitenwissers wanneer deze beschadigd zijn of wanneer het rubber hard is geworden. Zijn uw ruitenwissers nog in goede conditie? Maak ze dan in ieder geval nog eens goed schoon.

Controleer of de remmen goed werken

Goed werkende remmen zijn natuurlijk van levensbelang. Laat dus uw remmen regelmatig controleren, zodat u zeker weet dat deze goed werken. Een goed moment hiervoor is natuurlijk wanneer u de winterbanden laat vervangen voor zomerbanden.

Werkt de accu goed?

De accu heeft het in de winter zwaar te verduren. Het kan dus zijn dat uw accu minder goed werkt na de wintermaanden. Met een multimeter kunt u eenvoudig zelf de laadspanning controleren van de accu. Maar u kunt de laadspanning natuurlijk ook laten controleren door uw garage.

Wisselende omstandigheden op de weg

Verder doet u er ook in de lente goed aan om rekening te houden met wisselende omstandigheden op de weg. Zorg ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan en zorg ervoor dat u goed bent voorbereid op eventuele pech onderweg. Leg een gevarendriehoek en een veiligheidshesje in de auto. Zo bent u goed zichtbaar voor anderen wanneer u met pech langs de weg staat. Zorg ook voor een verbandtrommeltje, water en iets te eten, dat maakt het wachten aangenamer. Hebt u een extra telefoonoplader? Leg deze standaard in de auto.

Hebt u alle tips opgevolgd? Dan kunt u dit voorjaar goed voorbereid op weg.

Offerte aanvragen
  • Tips om uw auto voorjaarsklaar te maken
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?