Waarom een elektrische auto kopen via Gijba Autolease?

Elektrische auto’s zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bij Gijba Autolease Lingewaard B.V. merken we dat veel ondernemers een elektrische auto voor hun onderneming kiezen zoals een BMW i3, Volkswagen e-Golf, Hyundai IONIQ of een Skoda Enyaq. Bent u ook van plan om een elektrische auto te kopen voor uw bedrijf? Lees hier alles wat handig is voor u om te weten.

Waarom een elektrische auto kopen via Gijba Autolease? Een elektrische auto is een duurzame keuze voor uw onderneming. De auto is goedkoop in het onderhoud, beter voor het milieu en u profiteert van fiscale voordelen.

Lagere bijtelling

Tweedehands elektrische auto’s hebben vaak een lage bijtelling van slechts 12% of 16%. Per januari 2022 is de bijtelling wederom verhoogd. In 2022 betaalt u 16% bijtelling tot € 35.000,-. Volledig elektrische auto’s met een tenaamstellingsdatum in 2022 worden tot € 35.000,- van de cataloguswaarde belast met 16% bijtelling. Het resterende bedrag boven de € 35.000,- wordt belast met een bijtelling van 22%.

Opladen elektrische auto

Wist u dat het mogelijk is om de laadpaal bij de elektrische auto mee te financieren? Wanneer het aanschafbedrag van de laadpaal als accessoire op de aankoopfactuur staat, mag u dit meenemen in het totale aankoopbedrag. Vervolgens kost het opladen u - afhankelijk van uw energieleverancier - nog geen € 0,06 per kilometer.

Voordelen van een elektrische auto

Het rijden van een elektrische auto brengt voor u als ondernemer veel voordelen met zich mee. Zo profiteert u niet alleen van voordelige bijtelling, maar levert het kopen van een elektrische auto ook nog een fiscaal voordeel op. U kiest voor de aanschaf van een elektrische auto omdat:

  • Het beter is voor het milieu
  • U extra belastingvoordeel behaalt
  • U van lage energiekosten profiteert
  • Het goedkoop is in het onderhoud
  • U geniet van een lagere bijtelling

Wilt u graag een nieuwe of tweedehands elektrische auto kopen? Overleg dan met uw adviseur van Gijba Autolease Lingewaard B.V. en laat u informeren over uw mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over elektrische auto’s

Het kopen van een elektrische auto roept veelal vragen op. U wilt bijvoorbeeld - als ondernemer -weten wat het bijtellingspercentage is van de auto, of er een fiscaal voordeel te behalen valt en hoeveel het opladen van uw auto kost. Hieronder vindt u een lijstje met de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met de adviseurs van Gijba Autolease via 0481 - 42 04 44 of stuur een e-mail naar info@gijba.nl.

Is een elektrische auto goed voor het milieu?

Rijden zonder CO2-uitstoot is beter voor het milieu. Doordat de auto milieuvriendelijk is, verlaagt u uw ecologische voetprint en draagt u bij aan een schone toekomst.

Krijg ik subsidie voor een elektrische auto?

Omdat u kiest voor duurzaam rijden kunt u gebruikmaken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Dit is een belastingvoordeel waar ondernemers met een elektrische auto gebruik van kunnen maken. Voor elektrische bedrijfsauto's is er de SEBA regeling.

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

U betaalt, afhankelijk van uw energieleverancier, per kilometer nog geen € 0,06. Dat is fors goedkoper dan wanneer u benzine of diesel tankt, zeker in deze tijden van hoge brandstofprijzen. En vaak kunt de kosten van de laadpaal direct bij aanschaf mee laten financieren in het totale leasebedrag.

Wat is de actieradius van de auto?

Elektrische auto’s hebben een kortere actieradius dan auto’s die op een fossiele brandstof lopen. Een elektrische auto rijdt tot 500 kilometer op één “tank”. De producenten werken er echter elke keer weer aan om de actieradius van de elektrische auto’s te verlengen. Afhankelijk van de keuze van het merk en model, heeft een elektrische auto een actieradius van 150 tot 570 kilometer.

Is een elektrische auto duur in het onderhoud?

Een elektrische motor heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofmotor. Of de accu ook langer meegaat, moet nog blijken, maar de vooruitzichten zijn positief.

De voordelen van financial lease?

Kiest u voor een elektrische auto voor uw onderneming, dan is het verstandig om die middels financial lease aan te schaffen. Op deze manier hoeft u niet in één keer het hele bedrag te betalen, maar betaalt u de auto af in maandelijkse termijnen. U bent vanaf het eerste moment al wel economisch eigenaar. Daardoor bepaalt u zelf hoeveel kilometers u erin rijdt en waar u de auto verzekert en laat onderhouden.

Ik wil een elektrische auto kopen

Yes! U hebt de knoop doorgehakt: u kiest voor een elektrische auto voor uw onderneming. De adviseurs van Gijba Autolease Middelwaard B.V. staan voor u klaar om uw aanvraag in behandeling te nemen.

Een auto kopen via Gijba Autolease Lingewaard B.V.
  • Waarom een elektrische auto kopen via Gijba Autolease?
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?