Zakelijk elektrisch leasen binnenkort verplicht?

In het klimaatakkoord van Parijs is het doel gesteld om ervoor te zorgen dat in 2030 alle verkochte auto’s elektrisch zijn. Op dit moment blijft dit aandeel steken op minder dan de helft: 42 procent. Om dit proces te versnellen overweegt Staatssecretaris Heijnen om zakelijk elektrisch leasen te verplichten voor ondernemers.

Het kabinet zoekt naar de juiste aanpak om de klimaatambities te behalen en overweegt de verplichting van zakelijk elektrisch rijden als reële optie. Deze maatregel draagt bij aan het hoofddoel van het klimaatakkoord: een lagere CO2-uitstoot.

Stimuleringsbeleid

Deskundigen en beleidsmakers kijken naar een stimuleringsbeleid vanaf 2025 voor zakelijke auto’s, met focus op leasing. Het kabinet pleit voor nul-emissie voor nieuwe zakelijke auto’s. Zakelijke lease auto’s maken veel kilometers, ongeveer twee keer zoveel als particuliere auto’s. Hier is dan ook veel klimaatwinst te behalen. Hiervoor is meer instroom van nieuwe EV’s nodig om zo een ruime occasionmarkt te creëren. Het is namelijk belangrijk is dat deze auto's in Nederland blijven en niet en masse geëxporteerd worden nadat de leasecontracten zijn afgelopen. Verder pleiten deskundigen voor het invoeren van subsidie op laadpalen op vergelijkbare wijze als in Duitsland.

Randvoorwaarden

Dit betekent dat de overheid kijkt naar aantrekkelijke randvoorwaarden, zoals een goede infrastructuur en meer laadpunten langs de weg. Momenteel worden er dagelijks zes laadpunten aan ons wegennetwerk toegevoegd. Daarmee is ons land goed op weg naar een emissievrije toekomst.

Waarom wachten tot 2025?

Maar waarom zou u als ondernemer wachten tot 2025, wanneer u nu al kunt profiteren van de voordelen van elektrisch leasen? Laat u door de specialisten van GIJBA Autolease Lingewaard B.V. adviseren en draag morgen al bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Voordelen EV leasen

Naast dat u bijdraagt aan een duurzame leefomgeving, stoot u geen CO2 en stikstof uit, bespaart u op brandstofkosten, én zijn er nog een aantal voordelen:

• U betaalt minder bijtelling
• U hoeft (voorlopig) geen bpm en motorrijtuigenbelasting te betalen
• Het is voordeliger in onderhoud

Tip: Lease uw elektrische auto vóór 2025 om te profiteren van een lage bijtelling.

Toename bijtelling

Hoewel op het gebied van belastingen nooit iets met 100% zekerheid valt te voorspellen, hebben we toch een poging gedaan om de ontwikkelingen op het gebied van bijtelling voor t/m 2026 op een rijtje te zetten. Het bijtellingspercentage neemt geleidelijk toe van 16% in 2022, tot 22% in 2026. Deze percentages gelden tot 2026 voor auto’s met een bepaalde cataloguswaarden. Als uw auto duurder is dan dit gestelde maximum betaalt u een gecombineerd percentage. Vanaf 2026 betaalt u zowel voor benzine- en dieselauto’s als elektrische auto’s 22% bijtelling. Meer weten over zakelijk elektrisch leasen? Neemt u dan contact op met uw Gijba leasespecialist. Wij vertellen u graag alles over onze werkwijze

Ja, ik wil een offerte zakelijk elektrisch leasen!
  • Zakelijk elektrisch leasen binnenkort verplicht?
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?