Zakelijke financiering voor uw elektrische bedrijfswagen

Bent u al klaar voor de toekomst van mobiliteit? Veel ondernemers zijn zich aan het oriënteren op de volgende stap: elektrisch rijden. Gijba Autolease Lingewaard B.V. biedt u merkonafhankelijke leaseoplossingen voor elektrische bedrijfswagens. Elektrisch rijden is één van de belangrijkste en relatief nieuwe manieren van wegtransport. Elektrificatie is volop in ontwikkeling. Emissie-vrije zones en technologische ontwikkelingen spelen daarin een belangrijke rol.

Ontwikkelingen
Bij Gijba houden we de ontwikkelingen in de markt van elektrische bedrijfswagens goed in de gaten. We willen alle ondernemers in Nederland kunnen ondersteunen met hun vragen en behoeften om de stap naar elektrisch te maken. Bent u al klaar voor een aanbieding voor een elektrische bestelbus? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Elektrisch rijden is de toekomst
De automarkt begon vijf tot tien jaar geleden al met de transitie naar elektrisch rijden. Voor de wegtransportmarkt (vrachtwagens en bedrijfswagens) is elektrificatie nu volop in ontwikkeling. Om in de toekomst bij te kunnen blijven op het gebied van duurzaamheid is het slim om als ondernemer nu te gaan kijken wat bij uw bedrijf past. Daarin spelen veel vraagstukken een rol: waarom elektrisch rijden? Kan ik mijn elektrische bedrijfswagen thuis opladen? En natuurlijk: kan ik ook een elektrische bedrijfswagen leasen?

Elektrische bestelbus leasen
Als liefhebber van een mooi elektrisch voertuig bent u natuurlijk wel op zoek naar de beste elektrische bedrijfswagen. Het mooie aan leasen is: deze mag u helemaal zelf uitzoeken. Een elektrische bedrijfswagen van Fort of Peugeot of liever een elektrische bedrijfswagen van Mercedes of Renault? Ons maakt het niet uit. Ook een elektrische bedrijfswagen van Volkswagen of een nader merk behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

De voor- en nadelen van elektrisch rijden
Vrijwel alle reguliere merken hebben een elektrische variant op de markt. Elektrische bedrijfswagens kosten tussen de € 20.000,00 en € 65.000,00. Is elektrisch rijden duurder? Daarvoor is het raadzaam dat u niet slechts naar de kale aanschafprijs kijkt. Er komen veel meer kosten kijken bij elektrisch rijden en misschien heeft elektrisch rijden voordelen voor u.

Kosten van elektrisch rijden
De aanschafkosten van een elektrische bedrijfswagen zijn een stuk hoger, maar de onderhoudskosten zijn lager. Remmen slijten minder omdat u met uw elektrische bedrijfswagen meer op uw motor kunt remmen. Daarentegen slijten uw banden juist sneller, omdat door de batterijen de auto zwaarder weegt. Is elektrisch rijden goedkoper? Dat niet per definitie. Vergeet niet dat u nog extra kosten hebt aan de laadpaal. Hoewel er daarentegen ook een hoop mogelijkheden zijn onderweg.

Oplaadpunten
In Nederland zijn ruim 122.000 laadpunten, waarvan ongeveer de helft openbaar is en dus toegankelijk voor de meeste bedrijfswagens. Daarnaast geldt voor ondernemers een verlaagd belastingtarief op laadpalen. Zo ziet u, er zijn veel overwegingen die u kunt meenemen in de vraag: hoe duur is elektrisch rijden?

Subsidiemogelijkheden voor elektrisch rijden
Er zijn veel regelingen die ondernemers helpen die duurzamer willen ondernemen. Zo kunt u door een elektrische bedrijfswagen fiscaal voordeel behalen. Vanaf 15 maart 2021 is het mogelijk om maximaal € 5.000,- subsidie te krijgen wanneer u een volledig elektrisch aangedreven bestelbusje aanschaft.

Gebruik van subsidie
Financier uw elektrische bedrijfswagen bij Gijba Autolease Middelwaard B.V. en gebruik de subsidie als extra aanbetaling om uw financiering laag te houden óf gebruik het als werkkapitaal om andere investeringen mee te doen (bijvoorbeeld een laadpaal). Er bestaan verschillende leasevormen voor het financieren van materieel. Voor de financiering van elektrische bestelbussen en bedrijfswagens biedt Gijba Autolease B.V. u de mogelijkheid voor financial lease.

Wat is financial lease?
Bij financial lease bent u direct de economisch eigenaar van de elektrische bedrijfswagen. Het juridisch eigendom ligt gedurende de looptijd van de lease bij de leasemaatschappij. Als u aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom hebt betaald, wordt het juridisch eigendom aan u overgedragen. Dan bent u dus volledig de eigenaar van de elektrische bedrijfswagen. Tijdens de lease staat de elektrische bestelbus op de balans van uw bedrijf en schrijft u erop af. Door te kiezen voor financial lease kunt u gebruik maken van fiscale regelingen voor elektrisch transport.

Zakelijke financiering bedrijfswagen
  • Zakelijke financiering voor uw elektrische bedrijfswagen
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?