Grijskentekenregeling 2024

In dit blog praten we u bij over wat u als ondernemer wil weten over de Grijskentekenregeling van 2024. Al jaren is de grijskentekenregeling een belangrijk onderwerp voor ondernemers. Vooral wanneer u afhankelijk bent van vervoer en logistiek voor het runnen van uw bedrijf.

De regeling biedt namelijk vrijstelling van belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Extra fiscaal voordeel, wie wil dit nou niet? Wilt u weten wat het inhoudt en hoe u hier als ondernemer van profiteert? 

Over de grijskentekenregeling

De grijskentekenregeling is voor ondernemers die hun bedrijfsvoertuigen registreren met een grijs kenteken auto. Dit zijn kentekens die beginnen met een ‘V’ en ‘B’. Hierdoor profiteert u van belastingvoordelen, zoals geen BPM betalen en een lager tarief voor motorrijtuigenbelasting.

Voordelen

  • Lagere belasting personenauto’s en motorrijwielen (BPM): bij de aanschaf van een nieuwe bestelauto betaalt u geen BPM
  • Door een grijs kenteken is de wegenbelasting lager
  • Verlaagde motorrijtuigenbelasting: u betaalt minder motorrijtuigenbelasting dan bij een particuliere bestelauto
  • BTW-aftrek: u kunt de btw op aanschaf, het onderhoud en het gebruik van de auto aftrekken. Het is ook mogelijk om grijs kenteken privé rijden zonder bijtelling, al zijn hier wel extra regels aan verbonden

Zo werkt het

Als u overweegt een bestelauto aan te schaffen voor uw onderneming dan is een grijs kenteken absoluut het overwegen waard. Er zijn wel een aantal voorwaarden, zoals de afmetingen van de laadruimte. De laadruimte moet minimaal 200 cm lang en 130 cm hoog zijn, met een breedte van 20 cm. En er mag geen achterbank in zitten. Ga na of u als ondernemer aan de voorwaarden voldoet. En houd uw administratie goed bij als u de bestelauto ook privé gebruikt. Het is belangrijk dit nauwkeurig bij te houden. De belastingdienst controleert het namelijk. Maar als u dit goed bijhoudt, geniet u van de vele voordelen van de grijskentekenregeling. Een mooie kans voor ondernemers om te besparen op de kosten voor een bedrijfsauto. Een bedrijfswagen leasen bij Gijba met BKR? 

Profiteer dit jaar nog

Lijkt dit u wat? Wacht dan niet te lang. Alleen in 2024 kunt u nog profiteren van de grijskentekenregeling. Vanaf 2025 vervalt de regeling en betalen ondernemers ook voor bestelauto's reguliere belasting en motorrijtuigenbelasting.

 Andere publicaties lezen:

Financial lease zonder jaarcijfers >
Financial lease occasion >
Kies de geschikte bedrijfsauto >

  • Grijskentekenregeling 2024
« Terug naar overzicht
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?