Financial lease occasion

Een Financial lease occasion kan een aantrekkelijke optie zijn voor ondernemers en zelfstandigen die op zoek zijn naar een voordelige manier om een gebruikte auto aan te schaffen voor zakelijk gebruik. In de volgende publicatie leest u wat financial lease occasion precies inhoudt, wat de voordelen zijn en waar u op moet letten met deze leasevorm.

Financial lease voor een occasion is een financiële overeenkomst waarbij u een gebruikte auto (occasion) leaset in plaats van deze direct te kopen. Het is een zeer populaire optie voor zakelijke doeleinden, omdat het in staat stelt om een auto te gebruiken zonder dat u het volledige aankoopbedrag hoeft te betalen. In plaats daarvan wordt de auto gefinancieerd via een leaseovereenkomst waarbij vaste maandelijkse betalingen worden gedaan gedurende een vooraf bepaalde periode. Bij financial lease occasion wordt u effectief beschouwd als de eigenaar van het voertuig gedurende de looptijd van het leasecontract. Hierdoor profiteert u van diverse voordelen zoals fiscale aftrekbaarheid en het opbouwen van activa op uw balans. Aan het einde van het leasecontract kunt u ervoor kiezen het voertuig voor een voordelige prijs over te nemen.

Autolease zonder BKR

Voordelen financial lease

  • U rijdt uw favoriete bedrijfsauto te kopen zonder liquiditeitsverlies.
  • U wordt direct economisch eigenaar van de bedrijfsauto.
  • U hoeft niet te sparen voor een nieuwe auto aangezien u geen grote investering hoeft te doen.
  • U houdt het vermogen binnen de onderneming.
  • U profiteert van fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek.
  • Het is mogelijk om de btw, die bij de financial lease komt kijken terug te vorderen.

Waar moet u op letten?

Vaste termijnen: De maandelijkse betalingen zijn vast en omvatten doorgaans zowel de aflossing van het geleende bedrag als de rentekosten.

Aanbetaling en slottermijn: Er kan een aanbetaling worden vereist bij het aangaan van de leaseovereenkomst, wat kan helpen om de maandelijkse betalingen te verlagen. Daarnaast kan er ook een slottermijn zijn, een laatste betaling aan het einde van het contract.

Onderhoud en verzekering: U bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van het voertuig tijdens de looptijd van het contract.

Afschrijving: Aangezien u gedurende de leaseperiode als eigenaar wordt beschouwd, draagt u ook het risico van de afschrijving van het voertuig. Dit kan van belang zijn bij het nadenken over toekomstige keuzes, zoals het overnemen van het voertuig aan het einde van het contract.

Flexibiliteit: Er is vaak flexibiliteit bij het aanpassen van de looptijd, aanbetaling en slottermijn van het leasecontract, afhankelijk van de financiële instelling.

Offerte aanvragen

Financial lease occasion bij Gijba Autolease Lingewaard B.V.

Bij Gijba Autolease Lingewaard B.V. hebben we een eigen acceptatiebeleid. Samen met zzp’ers/eenmanszaken/kleine ondernemers kijken wij naar wat wél mogelijk is waardoor ook ondernemers met een negatieve BKR-codering kunnen profiteren van een fiscaal aantrekkelijke financiering. Door een jarenlange intensieve samenwerking met meerdere banken en financiële instellingen is de kans groot dat wij ook u kunnen helpen om een auto te leasen.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte
  • Financial lease occasion
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?