Regeneratief rijden

Regeneratief rijden, ook bekend als regeneratief remmen, is een slimme technologie die energie terugwint wanneer je vertraagt of remt in een elektrische auto. Dit zorgt voor een verhoogde efficiëntie van de auto en vergroot uw rijbereik. Hoe werkt dit precies en hoe is het om in een auto met dit systeem te rijden?

Remmen in traditionele auto’s

Om regeneratief rijden te omschrijven is het handig om eerst uit te leggen wat er gebeurd met warmte in traditionele voertuigen. Wanneer je in een auto remt, wordt de energie van het voertuig omgezet in warmte door de wrijving tussen de remblokken en de remschijven. Deze warmte wordt vervolgens verspreid in de omgeving en gaat verloren, wat betekent dat het niet opnieuw wordt gebruikt. Bij elektrische auto’s wordt deze warmte weer hergebruikt.

Remmen in elektrische auto’s

Regeneratieve remsystemen zetten energie om in elektriciteit en slaan het op voor later gebruik. Dit is vooral handig voor elektrische voertuigen, omdat het hen helpt efficiënter te zijn en hun rijbereik op een enkele lading te vergroten. Een regeneratief remsysteem wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van de energiezuinigheid en duurzaamheid van elektrische auto’s.

Alles over financial lease zonder jaarcijfers > 

Hoe is het om met een regeneratief remsysteem te rijden?

Rijden met een regeneratief remsysteem kan een iets andere ervaring zijn dan rijden in de traditionele auto. Hier zijn enkele aspecten die u kunt opmerken:

  • Eén-pedaal rijden: Met regeneratief remmen kunt u vaak een groot deel van uw  remkracht controleren met het gaspedaal. Wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt, begint de auto automatisch af te remmen door de kinetische energie om te zetten in elektrische energie.
  • Gewenning aan het remgevoel: Het kan even wennen zijn aan het remgevoel van een voertuig met regeneratief remsysteem, omdat de remkracht anders wordt verdeeld dan bij traditionele auto's.
  • Efficiëntie en actieradius: Het gebruik van regeneratief remmen kan de efficiëntie van het voertuig verbeteren en de actieradius vergroten, omdat het helpt om energie terug te winnen die anders verloren zou gaan tijdens het remmen.

Rijden met een regeneratief remsysteem biedt een vlotte, energiezuinige en milieuvriendelijke ervaring, waarbij u de voordelen van elektrische aandrijving ten volle benut.

De  voordelen van regeneratief remmen

  • Energie terugwinnen: Het belangrijkste voordeel is dat regeneratief remmen kinetische energie omzet in elektrische energie, die kan worden opgeslagen in de batterij voor later gebruik.

  • Verbeterde efficiëntie: Door energie terug te winnen tijdens het remmen, wordt de algehele efficiëntie van het voertuig verbeterd.

  • Langere levensduur van remmen: Doordat het regeneratieve remsysteem de belasting van de mechanische remmen vermindert, slijten deze minder snel. Dit kan resulteren in een langere levensduur van de remmen en minder onderhoudskosten op de lange termijn.

  • Milieuvriendelijk: Het terugwinnen van energie tijdens het remmen en het verminderen van het brandstofverbruik, helpt de impact op het milieu te verminderen.

Autolease bij Gijba Autolease 

Gijba Autolease Lingewaard B.V. is specialist in het financieren van uitdagende, zakelijke aanvragen op het gebied van autofinancieringen. Gijba Autolease Lingewaard B.V. richt zich op alternatieve financieringsvormen en levert maatwerk. Wij kijken naar de mogelijkheden.

Meer publicaties lezen?
Belastingvoordelen financial lease >
Financial lease occasion >
Auto kopen of leasen?

Offerte aanvragen
  • Regeneratief rijden
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?