Belastingvoordelen financial lease

Financial Lease bij Gijba Autolease biedt bedrijven aanzienlijke belastingvoordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om de kosten van het leasen van een auto af te trekken van de belastingen. Door deze kosten als bedrijfsmiddel te beschouwen, kunnen bedrijven profiteren van afschrijvingen en andere fiscale voordelen, waardoor ze hun belastingdruk kunnen verlagen en hun cashflow kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen bedrijven de betaalde rente aftrekken van hun belastbare winst, wat verdere besparingen oplevert en hun winstgevendheid kan verbeteren.

Offerte aanvragen >

Terugvordering van btw

Een ander belangrijk belastingvoordeel van Financial Lease is de mogelijkheid om de btw over de leasetermijnen terug te vorderen. Dit geldt met name voor bedrijven, waar de btw een aanzienlijk deel van de totale kosten van het leasen van een auto kan uitmaken. Door de btw terug te vorderen, kunnen bedrijven hun cashflow verbeteren en hun financiële positie versterken. Deze terugvordering kan een significante impact hebben op de totale kosten van het leasen van een voertuig en maakt Financial Lease een aantrekkelijke optie voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun kosten te verlagen.

Belastingvoordelen voor zelfstandigen

Hoewel de meeste belastingvoordelen van Financial Lease gericht zijn op wat grotere bedrijven, kunnen ook kleine zelfstandigen profiteren van bepaalde fiscale voordelen. Zo kunnen zelfstandigen bijvoorbeeld de kosten van het leasen van een auto aftrekken van hun belastbare winst, waardoor ze een lagere belastingaanslag krijgen. Het is echter belangrijk om op te merken dat de belastingvoordelen kunnen variëren afhankelijk van de individuele fiscale situatie, en het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen voordat een beslissing wordt genomen over het leasen van een auto via Financial Lease.

De belastingvoordelen van Financial Lease nog even op een rij:

  • Belastingaftrekbaarheid van leasetermijnen: Bedrijven kunnen de kosten van het leasen van een auto aftrekken van hun belastingen, waardoor ze profiteren van afschrijvingen en andere fiscale voordelen, wat hun belastingdruk verlaagt en hun cashflow verbetert.
  • Aftrek van rente: Bedrijven hebben de mogelijkheid om de betaalde rente op de Financial Lease af te trekken van hun belastbare winst, wat verdere besparingen oplevert en hun winstgevendheid kan verbeteren.
  • Terugvordering van btw: Bedrijven kunnen de btw over de leasetermijnen terugvorderen, wat een aanzienlijke impact kan hebben op de totale kosten van het leasen van een voertuig, waardoor hun cashflow wordt verbeterd en hun financiële positie wordt versterkt.
  • Fiscale voordelen voor kleine zelfstandigen: Zelfstandigen kunnen de kosten van het leasen van een auto aftrekken van hun belastbare winst, wat resulteert in een lagere belastingaanslag. Deze optie biedt particulieren en zelfstandigen een extra voordeel bij het kiezen voor Financial Lease bij Gijba Autolease.

Gijba helpt zzp’ers/eenmanszaken op weg

Kies uw geschikte bedrijfsauto en ga in stijl op pad naar een afspraak met uw bedrijfsauto gefinancierd door ons. Aangezien wij niet aan een merk gebonden zijn kunt u achter het stuur kruipen van uw droomauto. Lees onze werkwijze. U bent helemaal vrij om uw auto helemaal ‘eigen’ te maken, bijvoorbeeld door de zakelijke auto te bestickeren. Daarnaast kunt u met een gerust hart de weg op aangezien er heldere afspraken zijn gemaakt over de hoogte van uw aanbetaling en uw maandbedrag. Bovendien is er geen kilometerbeperking en bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt.

Offerte aanvragen
  • Belastingvoordelen financial lease
« Terug naar overzicht
17 May 2024

Regeneratief rijden

Regeneratief rijden is een slimme technologie die energie terugwint wanneer je vertraagt of remt in een auto.

17 May 2024

Bijtellingsvrij rijden

Bijtellingsvrij rijden biedt de mogelijkheid om kosten te verlagen en uw rijervaring te verbeteren

17 May 2024

5 tips om te besparen op brandstof

Gelukkig zijn er verschillende manieren om slim om te gaan met uw brandstofverbruik en zo geld te besparen. 

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?