Als starter een auto leasen

Zodra u zich hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel komt er veel op u af. Ineens bent u officieel een ondernemer en kunt u eindelijk werk maken van uw droom. Meestal hebt u hier ook een auto of bestelwagen voor nodig.

Hoe schaft u deze aan zonder een grote investering te doen? Er zijn verschillende leasevormen in Nederland die u in deze behoefte kunnen voorzien. Wij informeren u graag over de diverse leasemethodes die er zijn in de markt.

Operational lease

We beginnen met de meest bekende leasevorm in Nederland, ook wel bekend als het langdurig huren van een auto. Een groot voordeel van operationeel leasen is dat u geen omkijken meer hebt naar het onderhoud en de verzekering van uw nieuwe leaseauto. U wordt als starter volledig ontzorgd en hoeft alleen nog na te denken over het tanken. Toch heeft operationele lease een aantal nadelen. Zo hebt u te maken met een beperking van het kilometrage, waardoor u als eigen baas wellicht niet zo vrij kunt zijn als u zou willen. Mocht u bijvoorbeeld meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden, dan lopen de kosten voor het gebruik van de auto aardig op. Nog een nadeel van operationeel leasen is dat uw nieuwe bedrijfsauto geen eigendom is van u of van uw onderneming. Dit betekent dat u deze niet kunt opnemen op de balans, waardoor u ook geen belasting kunt terugvorderen. Zodra het leasecontract ten einde komt, dient u de auto over te kopen van de leasemaatschappij voordat het uw eigendom kan worden.

Short lease

Wilt u iets meer flexibiliteit als startende ondernemer? Dan behoort short lease ook tot de mogelijkheden voor uw nieuwe bedrijfsauto. De naam zelf zegt het al: het gaat om een verkorte lease periode, waarbij u vrij bent om het contract per maand op te zeggen. Echter: u profiteert wel van de voordelen van een lease auto, zoals bijvoorbeeld bij operational lease. Short lease wordt gezien als tijdelijke oplossing voor het gebruik van een auto. De kosten zijn lager dan van een huurauto, maar hoger dan het ‘normaal’ leasen van een auto. Wat nog een groot nadeel van short lease is, is dat bestickering op de auto niet is toegestaan. Short lease wordt daarom ook gezien als tijdelijke oplossing.

Financial lease

Als laatste leasevorm noemen we financial lease. Financial lease biedt (startende) ondernemers vele voordelen ten opzichte van short lease en operational lease(Lees Financial lease zzp zonder jaarcijfers). U kunt deze vorm van lease vergelijken met het kopen van een huis. Hiervoor sluit u namelijk een hypothecaire geldlening af. Bij Financial lease is de auto het onderpand van de bank, maar u bent de eigenaar. Elke euro die u erin investeert, investeert u in uw eigen bedrijfsauto. Gijba Autolease Lingewaard BV handelt als tussenpersoon en zorgt ervoor dat u een financiering krijgt voor de auto tegen een scherp rentetarief en de juiste voorwaarden. Naast dat u bij financial lease een investering doet in uw eigen auto, brengt het ook andere voordelen met zich mee. Zo hebt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om boetevrij in te lossen, hebt u geen kilometragebeperking, hebt u recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs en kunt u uw bedrijfsauto inrichten naar eigen wens. Gaan de zaken goed en bent u toe aan een nieuwe auto? Dan zit u bij Financial Lease goed. Het is namelijk mogelijk om tijdens het lopende lease contract uw auto in te lossen voor een nieuwer/groter model.

Meer lezen over de fiscale voordelen van leasen > 

Contact

Wilt u weten wat Gijba Autolease Lingewaard BV voor u als startende ondernemer kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs.

Offerte aanvragen
  • Als starter een auto leasen
« Terug naar overzicht
19 April 2024

LFH Lease bereikt overeenstemming over een fundinglijn van 265 miljoen euro

LFH Lease bereikt overeenstemming met Barclays Europe en SCIO Capital over een fundinglijn van 265 miljoen euro.

04 April 2024

Belastingvoordelen financial lease

Financial lease biedt bedrijven aanzienlijke belastingvoordelen. 

04 April 2024

Bandenslijtage controleren

Bandenslijtage is een natuurlijk proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder rijgedrag, wegomstandigheden en bandenkwaliteit. 

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?