Bijtellingsvrij rijden

Verbeter uw rijervaring en bespaar kosten

Bijtellingsvrij rijden biedt u de mogelijkheid om kosten te verlagen en uw rijervaring te verbeteren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over extra bijtelling. Of u nu een zakelijke rijder bent of een particuliere eigenaar, de voordelen van bijtellingsvrij rijden kunnen aanzienlijk zijn en u meer vrijheid geven. Laten we eens dieper ingaan op wat bijtellingsvrij rijden precies inhoudt en hoe het u kan helpen.

Wat is bijtellingsvrij rijden?

Bijtellingsvrij rijden betekent simpelweg dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor het privégebruik van uw zakelijke auto. Dit verwijst meestal auto’s in bepaalde categorieën, zoals elektrische auto’s of auto’s met een lagere CO2-uitstoot. Bijtellingsvrij rijden kan een aanzienlijk verschil maken in uw financiële situatie en rijgemak.

Hoe kunt u gebruik maken van bijtellingsvrij rijden?

Wil je geen bijtelling betalen? Maak dan gebruik van rittenregistratie. Volgens de wet moet je bijtelling betalen voor het privégebruik van een leaseauto, tenzij je kunt aantonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de zakelijke auto. De eenvoudigste manier om dit te bewijzen is door een nauwkeurige registratie bij te houden van je ritten. Rij je niet meer dan 500 kilometer privé met je zakelijke auto dan krijg je een verklaring en betaal je geen bijtelling.

De voordelen van bijtellingsvrij rijden:

  • Kostenbesparing: Een van de grootste voordelen van bijtellingsvrij rijden is de kostenbesparing. Door geen extra bijtelling te betalen, kunt u maandelijks aanzienlijk besparen op autokosten. Dit kan vooral interessant zijn voor zakelijke rijders, maar ook voor particulieren die hun autokosten willen verlagen.
  • Flexibiliteit: Bijtellingsvrij rijden biedt ook meer flexibiliteit bij het kiezen van uw ideale voertuig. In plaats van u zorgen te maken over bijtellingstarieven, kunt u een auto kiezen die het beste past bij uw behoeften en voorkeuren, zonder u druk te maken over extra kosten.
  • Geen administratieve rompslomp: Door te kiezen voor bijtellingsvrij rijden, vermijdt u de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het bijhouden van bijtelling en andere belastingen. Dit kan uw leven een stuk eenvoudiger maken en zorgen voor meer gemoedsrust.

Een voorbeeld uit de praktijk

Mark kiest voor een hybride auto die in aanmerking komt voor bijtellingsvrij rijden. Door deze slimme keuze kan Mark genieten van het comfort en gemak van een nieuwe auto, terwijl hij tegelijkertijd bespaart op de maandelijkse kosten van bijtelling. Hij maakt er een gewoonte van om zijn zakelijke ritten zorgvuldig bij te houden met een digitale rittenregistratie-app. Hierdoor kan hij eenvoudig aantonen dat hij binnen de grens van 500 kilometer privégebruik per jaar blijft, waardoor hij volledig vrijgesteld is van bijtelling. Dankzij bijtellingsvrij rijden kan Mark zijn financiën in balans houden, terwijl hij toch kan genieten van de voordelen van een leaseauto. 

Conclusie

Bijtellingsvrij rijden biedt een scala aan voordelen, waaronder kostenbesparing, meer flexibiliteit en minder administratieve rompslomp. Of u nu een zakelijke rijder bent of een particuliere eigenaar, bijtellingsvrij rijden kan een slimme keuze zijn om uw mobiliteit te optimaliseren en uw autokosten te verlagen. Dus waar wacht u nog op? Ontdek de mogelijkheden voor bijtellingsvrij rijden.

Gijba Autolease 

Heeft u vragen over bijtellingsvrij rijden en of dit voor u ook van toepassing is? Of wilt u een auto leasen zonder toetsing? Wij beoordelen op mogelijkheden en behandelen binnen 24 uur uw aanvraag. Ook  Neem contact met ons op via 0481 42 04 44 of info@gijba.nl

Meer publicaties lezen?
Duidelijkheid over financial lease >
Bus leasen zakelijk >
Financial lease zzp zonder jaarcijfers > 


Offerte aanvragen
  • Bijtellingsvrij rijden
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?