Diesel bussen populair

In aanloop naar de strengere milieuregels die in 2025 in de meeste binnensteden van kracht worden, zien we een opmerkelijke stijging in de vraag naar dieselbussen. De nieuwe wetgeving, die voorschrijft dat alleen elektrische voertuigen in stedelijke gebieden mogen rijden maakt dieselbussen populair op de markt.

Toenemende populariteit dieselbussen

De komende regelgeving zorgt ervoor dat bedrijven en vervoersdiensten die nog niet klaar zijn voor de overstap naar elektrische voertuigen, massaal investeren in dieselbussen. Dit komt door verschillende redenen:

Kostenoverwegingen: Elektrische voertuigen zijn nog steeds veel duurder in aanschaf dan dieselbussen. Voor veel bedrijven is de onmiddellijke kostenbesparing heel belangrijk. Hoewel de operationele kosten van elektrische bussen op lange termijn lager kunnen zijn, is de initiële investering erg hoog.

Infrastructuur: Hoewel er vooruitgang is in het uitbreiden van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, is deze nog niet voldoende ontwikkeld om aan de behoeften van grote elektrische busparken te voldoen. Er zijn nog niet genoeg laadpunten en het duurt lang om een bus volledig op te laden.

Betrouwbaarheid en bereik: Dieselbussen zijn betrouwbaar en hebben een groter bereik per tankbeurt, wat ze aantrekkelijk maakt voor langere routes en diensten waarbij laadtijd een probleem kan zijn. Dit is vooral belangrijk voor lange afstanden en in gebieden waar nog niet genoeg laadpunten zijn.

Offerte aanvragen > 

Voorbereiding op de toekomst

Hoewel de populariteit van dieselbussen toeneemt, bereiden veel bedrijven zich voor op een elektrische toekomst. Veel vervoerders zien de aanschaf van dieselbussen als een tijdelijke oplossing totdat elektrische voertuigen en de bijbehorende infrastructuur betaalbaarder en praktischer worden. Bedrijven gebruiken deze tijd om hun infrastructuur aan te passen en personeel te trainen voor elektrische voertuigen.

Financial lease zonder jaarcijfers? >

Investeringen in technologie en innovatie

Bedrijven in de busindustrie investeren veel in technologie en innovatie om dieselbussen milieuvriendelijker te maken. Verbeteringen in motoren, uitlaatfilters en brandstofefficiëntie worden snel ingevoerd om te voldoen aan de strengste milieunormen. Deze inspanningen helpen om de milieueffecten van dieselbussen te verminderen terwijl de infrastructuur voor elektrische voertuigen wordt ontwikkeld en wagenparken steeds meer geëlectrificeerd worden

Conclusie 

De aankomende regelgeving in 2025 heeft een complex effect op de busmarkt veroorzaakt. Terwijl dieselbussen een tijdelijke opleving ervaren, blijft de focus op een duurzame, elektrische toekomst sterker dan ooit. Bedrijven balanceren kosten, infrastructuur en technologische innovaties om zich voor te bereiden op een toekomst waarin elektrische voertuigen de norm zullen zijn in stedelijke gebieden. 

Bedrijfswagen leasen voor uw onderneming? >

  • Diesel bussen populair
« Terug naar overzicht
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?