Wat is een zero emissie zone

Zero emissie zones: Wat zijn ze en hoe bereid je je voor?

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker in steden wereldwijd, inclusief Nederland. In dit artikel leggen we uit wat zero emissie zones zijn, waar ze worden ingevoerd, en hoe Gijba Autolease u kan helpen om zich hierop voor te bereiden.

Wat is een zero emissie zone?

Een zero emissie zone is een gebied, meestal binnen stedelijke grenzen, waar alleen voertuigen zonder uitstoot mogen rijden. Dit betekent dat alleen volledig elektrische voertuigen (EV’s) en voertuigen die gebruikmaken van andere emissievrije technologieën, zoals waterstofauto’s, toegang hebben tot deze gebieden. De introductie van ZEZ’s is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren, de CO2-uitstoot te verminderen en bij te dragen aan de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van steden en landen.

Waar worden zero emissie zones ingevoerd?

In Nederland zijn verschillende steden bezig met de implementatie van ZEZ’s. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven zijn enkele voorbeelden van steden die plannen hebben aangekondigd of al begonnen zijn met de invoering van emissievrije zones. Deze initiatieven zijn vaak onderdeel van bredere stedelijke mobiliteitsplannen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op zero emissie zones?

Het voorbereiden op de invoering van ZEZ’s is cruciaal voor zowel bedrijven als particulieren. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent:

Kennis opdoen over emissievrije voertuigen
Het is belangrijk om te begrijpen welke voertuigen voldoen aan de eisen van ZEZ’s. Volledig elektrische voertuigen (EV’s) en waterstofauto’s zijn momenteel de meest voorkomende opties. 

Overstappen op emissievrije voertuigen
Voor bedrijven met een wagenpark is het verstandig om na te denken over een eventuele overgang naar emissievrije voertuigen. Dit kan gefaseerd gebeuren om de kosten te spreiden en de impact op de bedrijfsvoering te minimaliseren. Gijba Autolease biedt flexibele lease-opties om deze overgang soepel te laten verlopen. Lees meer over een elektrische bedrijfsauto leasen

Infrastructuur voor opladen en tanken
Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende oplaadpunten en, indien van toepassing, waterstoftankstations. Dit geldt zowel voor thuis als op het werk. 

Gebruik maken van subsidies en fiscale voordelen
De overheid biedt verschillende subsidies en fiscale voordelen om de adoptie van emissievrije voertuigen te stimuleren. Dit omvat onder andere de milieu-investeringsaftrek (MIA), de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), en subsidies voor elektrische voertuigen. Gijba Autolease heeft uitgebreide kennis van deze regelingen en kan u helpen om optimaal gebruik te maken van deze financiële voordelen.

Hoe kan Gijba Autolease u helpen?

Bij Gijba Autolease begrijpen we dat de overgang naar emissievrij rijden een grote stap kan zijn. Daarom bieden we uitgebreide ondersteuning om u te helpen deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze diensten omvatten:

Advies op maat
Onze experts kunnen u adviseren over de beste emissievrije voertuigen die passen bij uw specifieke behoeften, of het nu gaat om persoonlijke mobiliteit of een zakelijk wagenpark.

Flexibele lease-opties
We bieden diverse leaseopties aan, van korte termijn tot langdurige leasecontracten, zodat u de flexibiliteit heeft om uw vloot aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Maximaliseren van subsidies en fiscale voordelen
We zorgen ervoor dat u volledig op de hoogte bent van en profiteert van alle beschikbare financiële voordelen voor emissievrije voertuigen.

Meer publicaties lezen?

Diesel bussen populair >
Duidelijkheid over financial lease >
Bedrijfswagen leasen met BKR >

  • Wat is een zero emissie zone
« Terug naar overzicht
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?