Btw voorfinancieren auto

De belangrijkste reden waarom veel (startende) ondernemers kiezen voor Gijba Autolease? Gijba biedt u veel voordelen zoals het voorfinancieren van de BTW bij het leasen van een auto. Bovendien horen wij vaak terug van alle ondernemers dat onze medewerkers ook inspelen op de kansen die u kunt benutten als ondernemer. Denk daarbij aan BTW voorfinancieren (ook wel BTW mee financieren genoemd) zodat u direct in uw eigen bedrijfsauto kunt rijden zonder een flinke investering te doen.

Vraag offerte aan


Wat is BTW voorfinancieren auto?

Wanneer u kiest voor financial lease financieren wij uw auto. In ruil voor een vast maandelijks bedrag wordt u direct eigenaar van de auto. Deze zakelijke financiering biedt u als ondernemer de kans om uw favoriete bedrijfsauto te kopen zonder liquiditeitsverlies. U betaald echter wel 21% Belasting Toegevoegde Waarde (btw) over de financiering. Gelukkig heeft u als ondernemer recht om de btw terug te vorderen bij de belastingdienst, al begrijpen wij dat het lastig is om het btw-bedrag in één keer over te maken. Om die reden bieden wij mogelijkheden om de btw voor te financieren.

Hoe gaat het voorfinancieren van btw in zijn werk?

Zoals u leest wordt de btw bij financial lease van een auto in de meeste gevallen aanbetaald. Aangezien wij graag meedenken met u als ondernemer begrijpen wij dat dit een nadeel kan zijn. Om deze reden kunnen wij in sommige gevallen de btw voorfinancieren. U kiest dan voor financial lease zonder btw aanbetaling. Het openstaande btw-bedrag wordt als het ware uitgesmeerd over de periode waarin u uw auto leaset. Dit wordt netjes vermeld in uw leasecontract waardoor u de 21% btw maandelijks kunt terugvragen bij uw belastingaangifte.

Voordelen van BTW voorfinancieren op een rijtje:

  • Btw voorfinancieren = geen aanbetaling van het btw-bedrag
  • Mogelijkheden voor alle (btw-plichtige) ondernemers
  • Eigen bedrijfsauto zonder eenmalige investering
  • Wij kijken samen met u wat wél mogelijk is
  • Houd uw geld binnen de onderneming

Klanten met een gefinancierde auto door Gijba

Met trots delen wij met u een aantal reviews van onze klanten:

‘’Dit bedrijf denkt met je mee als startende zzp'er top adviseurs heel netjes en eerlijk.’’
- Regillio Goedschalk

‘’Erg fijn contact en je wordt goed en duidelijk geholpen. Er wordt met je meegedacht en meerdere opties worden overwogen/bekeken. Afspraak is afspraak en dat vindt ik erg belangrijk.’’ – Guido Eggermont

Heeft u recht op btw voorfinancieren bij financial autolease?

Ondanks het feit dat wij u zo goed mogelijk proberen te informeren via onze website, begrijpen wij dat u vragen heeft over btw voorfinancieren. Wilt u graag een zakelijke auto laten financieren middels financial lease? Dan helpen wij u graag op weg. Schroom niet om contact op te nemen via info@gijba.nl of 0481 42 04 44. Samen met u kijken wij graag naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
01 July 2024

Op vakantie met financial leaseauto

Met een financial leaseauto profiteert u van tal van voordelen, waaronder onbeperkte kilometers en de vrijheid om te rijden waar u maar wilt.

01 July 2024

BTW of marge auto: wat u moet weten

De keuze tussen een btw- of margeauto is een belangrijke beslissing voor ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke occasion om te leasen.

01 July 2024

Grijs kenteken regeling

De grijs kenteken regeling is een speciale regeling in Nederland die van toepassing is op voertuigen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor goederenvervoer.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?