Subsidie elektrische bedrijfsautos

Bent u geïnteresseerd in een subsidie voor elektrische bedrijfsauto’s? En wilt u weten wat de huidige status is van de SEBA, de Subsidie Elektrische Bedrijfsauto's? Leest u hieronder dan verder en kom er alles over te weten.

Als ondernemer wilt u uiteraard zoveel mogelijk kosten besparen en uw omzet maximaliseren. Een manier om dat te doen is door te kiezen voor elektrische bedrijfsauto lease. U draagt hiermee bij aan een beter milieu, en u komt in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Bedrijfsauto's. In dit artikel leggen we u uit hoe deze regeling werkt en wat de huidige status is van het subsidiepotje.

Wat is de Subsidie Elektrische Bedrijfsauto's?

De Subsidie Elektrische Bedrijfsauto's (SEBA) is een subsidie die u kunt aanvragen als u een elektrische bedrijfsauto koopt of financial leaset. De subsidie is bedoeld om elektrisch rijden aan te moedigen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type bedrijfsauto en bedraagt maximaal € 5.000,- per elektrisch voertuig. Koopt of leaset u als ondernemer een volledig elektrische bedrijfsauto op grijs kenteken, dan kunt u gebruikmaken van de SEBA . De subsidie komt uit op 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) of 10% van de verkoopprijs zonder btw (voertuigcategorie N2). Het maximum bedrag is € 5.000. Koopt u als kleine ondernemer of bestuurder van een non-profitinstelling een elektrische bedrijfsauto, dan geldt een percentage van 12%.

De voorwaarden voor de subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SEBA hoort u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • U koopt uw bedrijfsauto dit jaar nieuw kopen of u leaset deze nieuw
  • U zet de auto op naam staan van uw bedrijf
  • De bedrijfsauto moet een volledig elektrische aandrijving hebben en/of 0 gram CO2 uitstoten
  • De netto catalogusprijs mag niet lager zijn dan € 20.000,-

Wat is de huidige status van de SEBA?

Op dit moment is er nog budget beschikbaar voor de SEBA. Het totale budget voor 2023 is € 33 miljoen, waarvan er begin april 2023 nog € 20 miljoen beschikbaar was. Het is wel belangrijk om er snel bij te zijn. Als het budget op is, kunt u namelijk geen aanspraak meer maken op de subsidie.

Hoe vraag ik de SEBA aan?

U kunt de SEBA aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag moet binnen zeven maanden na aanschaf of lease van de bedrijfsauto worden ingediend. De RVO streeft ernaar om de aanvraag binnen vier weken af te handelen. Komt u er niet uit of vindt u dit soort dingen te ingewikkeld? Neem dan contact op met de specialisten van Gijba Autolease Lingewaard B.V.. Zij helpen u graag verder. 

Waar moet u op letten bij het kopen of leasen van een elektrische bedrijfsauto?

Als u plannen hebt om een elektrische bedrijfsauto te kopen of aan te schaffen via een financial leaseconstructie, is er een aantal dingen waar u scherp op mag zijn. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de actieradius van de auto. Hoe ver kunt u rijden op een volle accu en is dat voldoende voor uw dagelijkse ritten? Daarnaast is het handig om rekening te houden met de laadmogelijkheden. Kunt u de auto thuis of op het werk opladen of moet u onderweg ergens gebruik maken van publieke laadpunten?

Offerte aanvragen
  • Subsidie elektrische bedrijfsautos
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?