Subsidie elektrische zakelijke auto

Lease een elektrische auto middels financial lease en profiteer van meerdere voordelen, waaronder lokale en regionale subsidies. Deze subsidies zijn in het leven geroepen om onder andere zakelijk rijden in een elektrische auto aantrekkelijker te maken. Naast dat er subsidies beschikbaar zijn voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten, blijft het feit dat een elektrische auto goed is voor het milieu ook niet onbelangrijk. De subsidies om een elektrische auto zakelijk te financieren zijn verschillend per gemeente of provincie. Op de website Nederland Elektrisch staan de subsidies van een aantal gemeenten vermeld.

Offerte aanvragen


Hoe moet ik een elektrische auto financial leasen (met subsidie)?

Wanneer u kiest voor financial lease laat u uw elektrische auto zakelijk financieren door een leasemaatschappij. In ruil voor een vast maandelijks bedrag wordt u direct eigenaar van de elektrische auto. Deze financial lease biedt u als ondernemer de kans om uw favoriete bedrijfsauto te kopen zonder liquiditeitsverlies. Het kiezen voor een elektrische auto brengt vele voordelen met zich mee, waaronder eventuele subsidies vanuit uw gemeente of provincie. De groene bijdrage aan het milieu, het voordelige bijtellingspercentage en de vrijstelling van belasting voor personenauto's en motorrijwielen (bpm-belasting) behoren ook zeker tot de voordelen. Verder heeft financial lease voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek. Het is ook mogelijk om de btw, die bij de financiering van de elektrische zakelijke auto komt kijken, terug te vorderen. U kunt een auto financial leasen door een offerte aan te vragen of contact met ons op te nemen.

Voordelen Elektrische auto financial lease

Een elektrische auto financial leasen kent vele voordelen. Wij hebben deze voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Beschikbare subsidies
 • Goed voor het milieu (groene auto)
 • Geen bpm belasting
 • Lage bijtelling
 • Milieu-investeringsaftrek
 • Investerings- en renteaftrek
 • Besparing brandstof
 • Voordelig in onderhoud

1. Beschikbare subsidies

Om elektrisch zakelijk rijden aantrekkelijk te maken heeft de overheid subsidies vrijgemaakt om de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten te bevorderen. Een elektrische auto is immers beter voor het milieu en klimaat dan een benzine- of dieselauto. De subsidies worden per gemeente of provincie beheert. De subsidie om een elektrische zakelijke auto te leasen verschilt dus per regio. Op de website Nederland Elektrisch staan de subsidies van een aantal gemeenten vermeld.

2. Goed voor het milieu (groene auto)
Wanneer u kiest om een elektrische auto te leasen op basis van financial lease draagt u bij aan de toekomst van onze wereld. Alle kleine beetjes helpen! Op deze manier kunnen wij samen met u de wereld doorgeven aan de volgende generatie.

3. Geen bpm-belasting (belasting van personenauto’s en motorrijwielen)
Elektrisch rijden wordt anno 2020 gestimuleerd door de Nederlandse overheid. Om deze reden profiteert u van vele financiële voordelen wanneer u een elektrische auto leaset. Zo hoeft u geen belasting van personenauto's en motorrijwielen (bpm-belasting) te betalen.

4. Lage bijtelling
U profiteert van een bijtelling van slechts 8% tot een catalogusprijs van €45.000,00

5. Milieu-investeringsaftrek (MIA-regeling)
Zakelijke rijders van een elektrische auto (middels financial lease) kunnen de aanschaf van hun elektrische auto gedeeltelijk aftrekken van de nettowinst. Dit is de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Door deze MIA-regeling kunt u maximaal 13,5% van €40.000 euro van de aanschafkosten aftrekken van de fiscale winst. Zakelijke rijders kunnen de aanschaf van een nieuwe elektrische auto gedeeltelijk aftrekken van de nettowinst.

6. Investerings- en renteaftrek
Wanneer u een elektrische auto leaset is de rente van de financial lease fiscaal verrekenbaar door middel van een investeringsaftrek en renteaftrek.

7. Besparing brandstof
Aangezien u de elektrische auto moet opladen hoeft u nooit meer brandstof te tanken. Elektriciteit is uw nieuwe brandstof! Het opladen van uw auto kan door heel Nederland. Elke dag worden er laadpalen toegevoegd langs de (snel)wegen. Bovendien beschikken veel eigenaren thuis of op het werk van een elektrische laadpaal.

8. Voordelig in onderhoud
Wanneer een elektromotor vergeleken wordt met een brandstofmotor heeft de elektromotor minder onderhoud nodig. Door een elektrische auto te leasen middels financial lease bespaart u tijd en geld.

Populaire Elektrische auto’s financial lease

Wellicht is het u ook opgevallen: er rijden de laatste jaren steeds meer elektrische auto’s over de Nederlandse (snel)wegen. Ook veel zakelijke rijders weten de weg naar Gijba Autolease Lingewaard B.V. te vinden om zich te laten informeren over het leasen van een elektrische auto middels financial lease. Om u te laten inspireren hebben wij de veel verkochten merken en typen elektrische auto’s even op een rijtje gezet:

 • Volkswagen ID.3
 • Porsche Taycan
 • Mustang Mach-E
 • Polestar 2
 • Honda e
 • Hyundai Ioniq Electric
 • Hyundai Kona Electric
 • BMW i3 Kia e-Niro
 • Kia e-Soul
 • Renault Zoe
 • Peugeot iOn
 • Mitsubishi i-Miev
 • Citroën C-Zero
 • Audi ETRON
 • Jaguar I-Pace
 • Nissan Leaf
 • Volkswagen E-Golf
 • Tesla Model 3
 • Tesla Model 5

Wij kijken naar de mogelijkheden

Als ondernemer kijkt u graag naar wat wél mogelijk is. Wij kijken graag met u mee, bijvoorbeeld naar het doen van de juiste investering die bij u en uw bedrijf past. Als onafhankelijke tussenpersoon wordt u volledig ontzorgt en helpen wij u graag persoonlijk op weg. Zelfs wanneer uw aanvraag elders niet geaccepteerd is. Door onze werkwijze kunnen wij vrijwel elke zakelijke aanvraag op het gebied van elektrische autofinancieringen in behandeling nemen. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Uw contactpersoon communiceert eenvoudig, snel en direct met u en uw dealer naar keuze.

Op pad met uw zakelijke auto

Van droom naar realiteit. Ga in stijl op pad naar een afspraak met uw elektrische (bedrijfs)auto gefinancierd door ons. Aangezien wij niet aan een merk geboden zijn kunt u achter het stuur kruipen van uw droomauto. U bent helemaal vrij om uw auto ‘eigen’ te maken, bijvoorbeeld door de zakelijke auto te bestickeren. Daarnaast kunt u met een gerust hart de weg op aangezien er heldere afspraken zijn gemaakt over de hoogte van uw aanbetaling en uw maandbedrag. Bovendien is er geen kilometerbeperking en bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Wij helpen u graag op weg naar uw perfecte elektrische auto!

Offerte aanvragen
19 October 2021

Zonnepanelen kopen of leasen?

In één keer veel geld investeren door zonnepanelen kopen of liever het vermogen binnen de onderneming houden door te leasen? Natuurlijk kunt u onze mening al voorspellen, al is uw mening een stuk belangrijker. Wij hebben de voor- en nadelen van het kopen en leasen van zonnepanelen voor u op een rijtje gezet.

10 September 2021

Gebruikte auto zakelijk leasen

Wanneer u kiest om een gebruikte auto te leasen (financial lease), financieren wij de auto in ruil voor een vast maandelijks bedrag. Op deze manier kunt u als ondernemer doorgroeien.

09 September 2021

Zonnepanelen financial lease

Wilt u geen grote investering doen? Kies er dan voor om uw zonnepanelen te leasen bij GIJBA middels financial lease.