Nieuw of gebruikt leasen?

Een nieuwe auto of occasion? Nieuw of gebruikt? Hoe dan ook: het leasen van een auto biedt veel voordelen voor u als ondernemer. En het scheelt u ook een grote investering. De keuze tussen nieuw of tweedehands leasen kan echter veel invloed uitoefenen op uw financiën.

Door te kiezen voor een occasion, kiest u voor kostenbesparing. De grootste afschrijving is namelijk al gedaan en de kosten - zoals wegenbelasting en verzekeringen -  zijn vaak een stuk lager. Dit betekent dat u vaak in een luxere auto kunt rijden dan u nieuw zou kunnen betalen.

Voordelen nieuwe auto

Bij een nieuwe auto geniet u weer andere voordelen, zoals weinig tot geen onderhoudskosten. Nieuwe auto’s zijn betrouwbaar en rollen als het ware net van de band. Als er dan iets mis is, heeft u in vrijwel alle gevallen uw fabrieksgarantie. Hierdoor heeft u geen onverwachte uitgaven en meer innerlijke rust. Ook hebben nieuwe auto’s de laatste technologische snufjes en veiligheidsvoorzieningen. Verder hebben nieuwe auto’s vaak een hogere restwaarde, zijn er specifieke belastingvoordelen, aftrekposten én hebben nieuwe auto’s vaak een lagere uitstoot. Dit maakt een nieuwe auto zuiniger en milieuvriendelijker in het gebruik.

Wat is de beste optie voor u als ondernemer?

De keuze tussen een nieuwe of tweedehands leaseauto hangt af van diverse factoren. Denk aan uw budget, bedrijfsbehoeften en uw plannen voor de lange termijn.

Budget

Met een beperkt budget of als u de kosten laag wilt houden, is een tweedehands lease auto vaak de verstandigste keuze. Hier bespaart u niet alleen maandelijks geld mee, maar ook operationele kosten.

Bedrijfsbehoeften

Aan welke eisen moet uw auto voldoen? Als u vaak lange afstanden af moet leggen en veel tijd doorbrengt in de auto, kunnen betrouwbaarheid en veiligheid van een nieuwe auto belangrijk zijn.

Langetermijnplannen

Als u van plan bent om de auto aan het einde van het leasecontract te kopen en u wilt profiteren van een hogere restwaarde, dan is een tweedehands auto een goede optie. Als u na een aantal jaar wil upgraden naar een nieuwere auto, kan het leasen van een nieuwe auto een betere keuze zijn.

Bedrijfsimago

Voor sommige bedrijven kan het rijden van een nieuwe auto een teken van succes en professionaliteit zijn. Terwijl anderen zich vooral richten op kosten.

Belangrijke beslissing

Voor ondernemers is de keuze tussen het zakelijk leasen van een nieuwe of occasion lease een belangrijke beslissing. De keuze hangt af van verschillende factoren. Doe onderzoek, overweeg de voordelen, vergelijk de kosten en overleg met uw financieel adviseur. Kies een auto die past bij uw behoeften en bijdraagt aan het behalen van uw doelen. Lees onze tips bij het kiezen van de geschikte bedrijfsauto.

Offerte aanvragen
  • Nieuw of gebruikt leasen?
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?