Bestelbus leasen

Bent u ieder dag bezig met het werken in en aan uw bedrijf? Dan snappen we als geen ander dat u daarvoor de juiste bedrijfsmiddelen nodig hebt. Hier ontdekt u waarom het leasen van een bestelbus in dat opzicht een goede zet is, welke opties u hebt, waarom collega-ondernemers ervoor kiezen om een bestelbus te leasen en wat de bpm-vrijstelling voor bedrijfswagens nu eigenlijk betekent.

Als ondernemer is een bestelbus leasen slim, vooral als u flexibel, slagvaardig en mobiel wilt zijn. En dat zonder direct grote uitgaven te hoeven doen. Met zakelijk leasen spreidt u de kosten, zonder dat u in één keer het hele bedrag op tafel hoeft te leggen. Hier zijn diverse voordelen aan verbonden. Als economisch eigenaar maakt u namelijk gebruik van alle fiscale voordelen, kunt u net zoveel kilometers rijden als u wilt en verspreidt u de kosten van leasen van uw bestelbus. Dit kan een strategische zet zijn voor ZZP’ers en MKB’ers.

Welke soort bestelbus leasen is slim?

Het is belangrijk dat u een voor passende bestelbus leasen kiest, eentje die aansluit bij uw behoeften. Als ondernemer hebt u de keuze uit:

Kleine bestelbussen

Handig en perfect voor leveringen, met genoeg laadruimte voor kleine tot middelgrote pakketten. Ideaal voor bijvoorbeeld koeriersdiensten.

Middelgrote bestelbussen

De juiste mix van ruimte en wendbaarheid, perfect voor aannemers, installateurs en serviceproviders.

Grote bestelbussen

Als u veel ruimte nodig hebt, zijn deze ideaal voor transportbedrijven, groothandels en bedrijven die grote hoeveelheden goederen vervoeren.

Gespecialiseerde bestelbussen

Sommige bedrijven hebben speciale bestelbussen nodig, zoals koeltransport, personenvervoer of technische installaties. Dit zijn bestelbussen die worden gebouwd aan de hand van unieke specificaties.

Waarom een bestelbus leasen

Ondernemers kiezen vaak voor een bedrijfsbus leasen via een financial leaseconstructie omdat:

  • U meteen economisch eigenaar bent en gebruik kunt maken van fiscale voordelen
  • Geen grote uitgaven in één keer hoeft te doen
  • U zelf beslist hoelang u een bedrijfsbus wilt leasen

Impact van BPM vrijstelling bij een bestelbus leasen

De bpm-vrijstelling maakt het leasen van een bedrijfsbus nog aantrekkelijker. Ondernemers betalen namelijk geen bpm voor een bedrijfsbus als ze deze minimaal 10% van de tijd zakelijk gebruiken. Dat betekent geen bpm, minder belasting en minder btw. Deze zogeheten grijskentekenregeling vervalt per 2025. Meteen een extra reden om nu nog een bedrijfsbus te leasen. Klik hier om meer te lezen over de verandering BPM op bedrijfswagens.

Lease een bedrijfsbus die bij u past

Als ondernemer is een bedrijfsbus leasen een verstandige keuze. Het geeft u de nodige flexibiliteit en u houdt controle over de kosten van het leasen van uw bedrijfsbus. De keuze voor het juiste type bedrijfsbus en de bpm-vrijstelling tillen uw bedrijf naar een hoger niveau. Het is meer dan mobiliteit; het is een investering in de groei en succes van uw onderneming.

Lees meer over onze werkwijze >

Contact

Bent u benieuwd naar onze dienstverlening? Neem dan contact op met onze experts. Zij kunnen u alles vertellen over het leasen van een bedrijfsbus.

Offerte aanvragen
  • Bestelbus leasen
« Terug naar overzicht
19 April 2024

LFH Lease bereikt overeenstemming over een fundinglijn van 265 miljoen euro

LFH Lease bereikt overeenstemming met Barclays Europe en SCIO Capital over een fundinglijn van 265 miljoen euro.

04 April 2024

Belastingvoordelen financial lease

Financial lease biedt bedrijven aanzienlijke belastingvoordelen. 

04 April 2024

Bandenslijtage controleren

Bandenslijtage is een natuurlijk proces dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder rijgedrag, wegomstandigheden en bandenkwaliteit. 

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?