Zakelijk leasen met BKR

Hebt u interesse in zakelijk leasen en hebt u een (negatieve) BKR-registratie? Dat kan soms problematisch zijn bij de aanvraagprocedure. Momentje: geen zorgen, want bij Gijba hakken we vaker met dit bijltje. We gaan naast u staan en denken met u mee.

Wij vinden het belangrijk dat u uw mooie plannen kunt waarmaken. Daarom kijken wij verder dan alleen naar een negatieve BKR. Zo helpen we u als startende ondernemer of zzp’er aan een auto die bij uw situatie past.

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie betekent dat u geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel: het BKR. U hebt deze ‘aan uw broek hangen’. Dit bureau houdt uw leningen bij en checkt ook of u wel op tijd aflost en of betaalt. Voorbeelden van leningen zijn een leasecontract bij een leasemaatschappij of een hypotheek bij een bank. Het BKR heeft een overzicht van iedere lening van iedere Nederlander. Als u een lening aanvraagt bij een organisatie, kan deze organisatie zien welke leningen u nu hebt lopen en of het verstandig is om u nóg een lening te verstrekken. Dat geldt voor een bank, maar ook voor een leasemaatschappij. Het leasen van een auto is namelijk ook een soort lening.

Probleemloos

In principe hoeft zakelijk leasen met een BKR-registratie geen probleem op te leveren. Iedereen heeft zo’n registratie al snel te pakken, bijvoorbeeld als u een telefoonabonnement hebt waarbij u uw telefoon ook iedere maand afbetaalt. Een BKR-registratie is niet per se erg, zolang het maar te zien is dat u altijd netjes op tijd betaalt.

Wat is een negatieve BKR-registratie?

Een negatieve BKR-registratie is iets vervelender. Dit houdt namelijk in dat u een achterstand hebt opgelopen bij het aflossen van een lening. Dat gebeurt niet bij de eerste de beste gemiste rekening. Maar wel als u echt een flinke betalingsachterstand oploopt. Dan verandert uw BKR-registratie in een negatieve BKR-registratie. Deze aantekening blijft maar liefst vijf jaar staan. Als u dus een negatieve BKR-registratie hebt, kan dat nare gevolgen hebben. Instellingen zijn er dan minder happig op om u een lening te geven. Gelukkig zijn er nog bedrijven die verder kijken dan alleen de BKR-registratie. Gijba Autolease Lingewaard B.V. is zo’n bedrijf.

Bekijk onze werkwijze
  • Zakelijk leasen met BKR

Auto leasen zonder BKR-toetsing

Bij Gijba doen we vanzelfsprekend voorafgaand aan zakelijk leasen met BKR een BKR-toetsing om uw codering te checken. Hebt u een negatieve BKR? We kijken naar verschillende factoren, niet alleen naar uw negatieve BKR en codering. En bij ons is een aanbetaling niet verplicht, met of zonder BKR. Met andere woorden: we doen wel een toetsing, maar u kunt in principe alsnog een auto bij ons leasen.

Auto zakelijk leasen met negatieve BKR

Zakelijk leasen met negatieve BKR is zeker mogelijk bij Gijba Autolease Lingewaard B.V.. Wij zien u namelijk als ondernemer en mens, niet als een dossiernummer. We gaan het gesprek met u aan en vergelijken uw BKR-registratie met uw huidige financiële situatie. Dan checken we bijvoorbeeld samen met u hoeveel leningen u nu hebt openstaan en hoe het zit met uw huidige inkomen. We zijn er kritisch op met wie we een leaseconstructie aangaan. En we gaan altijd met in gesprek met eerlijke mensen die hard werken. Misschien verloopt uw negatieve BKR bijvoorbeeld al bijna. Of zien we dat u snel de betalingsachterstand hebt opgelost. Dan kunnen we alsnog besluiten om wél een auto aan u te leasen.

Oplossingen in plaats van problemen

We denken in oplossingen, niet in problemen. Hebt u uw zaken nu weer goed op orde? En kunt u ons vertellen waarom het in het verleden even is misgegaan? Dan kunnen we bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden voor financial lease. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is de auto na het leasecontract helemaal van u. Bij Gijba Autolease Lingewaard B.V. streven we ernaar om onze klanten een totaaloplossing te bieden, ook als het gaat om zakelijk leasen met BKR.

Als u dus zakelijk wilt leasen met een BKR-registratie, is financial lease waarschijnlijk de beste optie voor u. U hoeft dan geen BKR-toetsing te ondergaan en u kunt gebruikmaken van de voordelen van het eigenaarschap. Wel moet u rekening houden met de volgende punten:

  • U moet kunnen aantonen dat u voldoende inkomen hebt om de maandelijkse termijnen te betalen.
  • U moet inzicht geven in uw jaarcijfers of andere financiële gegevens om uw kredietwaardigheid te laten beoordelen
  • U moet een aanbetaling doen of een slottermijn afspreken om het risico voor de leasemaatschappij te verlagen.
  • U moet rekening houden met eventuele extra kosten, zoals rente, administratiekosten en boetes bij vervroegde aflossing

Zakelijk leasen met BKR zonder verrassingen en gedoe

Gijba Autolease Lingewaard B.V. is een onderneming die gespecialiseerd is in financial lease voor ondernemers. Bij Gijba kunt u zakelijk leasen met een BKR-registratie, zonder gedoe of verrassingen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s, die direct leverbaar zijn. U profiteert van scherpe tarieven, flexibele voorwaarden en persoonlijke service. Wilt u meer weten over zakelijk leasen met een BKR-registratie bij Gijba? Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij helpen u graag verder met het vinden van de beste leasedeal voor uw situatie.

Offerte aanvragen
01 December 2023

Nieuw of gebruikt leasen?

Een nieuwe auto of occasion? Nieuw of gebruikt? Hoe dan ook: het leasen van een auto biedt veel voordelen voor u als ondernemer.

01 December 2023

De voordelen van Grijs kenteken lease

De grijskentekenregeling: hoe werkt deze ook alweer? Hij bespaart in ieder geval geld!

01 December 2023

Actieradius elektrische auto in de winter

Nu de dagen kouder zijn is het logisch dat u zich afvraagt of de accu van uw elektrische auto het volhoudt met deze temperaturen.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?