Overstappen naar een elektrische auto?

Bestaande subsidievoordelen: Wilt u nu nog profiteren of wachten tot komende jaren? De overheid zet zich in voor een lagere CO2-uitstoot. Toch blijven ondernemers in brandstofauto's rijden. Zelfs na een periode waarin de populariteit rondom elektrische voertuigen enorm steeg.

En dat terwijl elektrische auto’s niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Dankzij subsidies en belastingaftrek. Subsidies voor elektrische auto’s zouden bijna worden geschrapt. Maar ook in 2024 kunt u nog steeds gebruik maken van beschikbare subsidievoordelen. De voordelen blijven in 2024 gelijk aan die van 2023. Zo blijft elektrisch rijden aantrekkelijk.

Waarom nu wel overstappen naar elektrisch?

Nieuwe elektrische auto’s waren in verhouding een dure koop. Maar ondertussen hebben grote partijen zoals Tesla hun prijzen verlaagd. Dit maakt Tesla leasing een interessante optie voor u als ondernemer. Er is nu meer keuze in elektrische modellen dan ooit. En er is veel minder onzekerheid rondom actieradius en laadmogelijkheden. Als ondernemer kunt u dus kiezen wat goed bij u past. Wel zo prettig.

Bpm grijskenteken 2025 en alle veranderingen

In 2025 worden de normen voor uitstoot van brandstofauto’s waarschijnlijk strenger. Zo wordt rijden op brandstof minder aantrekkelijk. Ook wordt er over nagedacht om de bpm-grijskentekenregeling in te trekken in 2025. Dan betaalt u voor bestelauto’s dezelfde belastingheffing als voor personenauto’s. Dit is een reden om juist nú de overstap te maken.

Overige belastingvoordelen

Het grootste voordeel van financial lease (zonder jaarcijfers) is dat u direct economisch eigenaar bent. Hierdoor hebt u recht op investerings- en renteaftrek, mag u de auto afschrijven en kunt u de door u betaalde btw terugvragen. Is de btw in één keer betalen niet mogelijk voor u? Wij helpen u ook met btw voorfinancieren.

Meer blogs lezen? 

Elektrische auto financial lease >>
Tweedehands auto zakelijk leasen >>

Offerte aanvragen
  • Overstappen naar een elektrische auto?
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?