Wagenpark elektrificeren

Elektrificatie van uw wagenpark: de overstap naar elektrische auto’s. Dit is de tijd om uw zakelijke vloot duurzaam maken met elektrisch rijden. Bij Gijba Autolease Lingewaard noemen we dit het elektrificeren van het wagenpark.

Verduurzaam je wagenpark met elektrisch rijden. Wilt u als onderneming of dienstverlenende organisatie uw CO2-uitstoot verminderen, dan is het verduurzamen van uw zakelijke vloot het meest effectief.

Kwart kiest voor elektrisch

Uw wagenpark elektrificeren is nu makkelijker dan ooit. Wist u dat al één op de vier zakelijke leaserijders voor een elektrische auto kiest? Het is dus slim om als organisatie en werkgever uw autoregeling en mobiliteitsbeleid hierop in te richten. Hoe maakt u de overgang naar een elektrisch wagenpark? Met andere woorden: hoe gaat u uw wagenpark elektrificeren? En zeker ook belangrijk: wat levert het u op?

Voordelen elektrische auto’s en bedrijfswagens

Elektrisch rijden heeft veel voordelen, voor leaserijders én werkgevers. De belangrijkste is de milieubijdrage: een elektrische auto heeft nul COâ‚‚-uitstoot. Door uw wagenpark te elektrificeren zet u uw organisatie op de kaart als groene en aantrekkelijke werkgever. Bovendien heeft een elektrische auto veel minder onderdelen en dus veel lagere onderhoudskosten. Laden is ook goedkoper dan tanken. En makkelijker: als u thuis of op het werk laadt, kunt u ondertussen wat anders doen.

Voordelen elektrische auto’s en bedrijfswagens

De voordelen van elektrisch rijden voor werkgevers en werknemers, dus het elektrificeren van uw wagenpark zijn evident.

Voordelen voor werkgevers van het elektrificeren van het wagenpark

• Verlaagt uw CO2-footprint
• Duurzame en dus aantrekkelijke werkgever
• Steeds lagere gebruikskosten en leaseprijs
• Toegang tot alle milieuzones

Voordelen voor werknemers van het elektrificeren van het wagenpark

• Positieve milieubijdrage
• Bij privégebruik slechts 12% bijtelling
• Laden terwijl u slaapt, ontspant of werkt
• Nauwelijks onderhoud

In vijf stappen naar een elektrisch wagenpark

De vraag die wij bij Gijba Autolease Lingewaard vaak horen is: ‘Waar begin ik als ik mijn wagenpark wil elektrificeren?’ Dit hangt vooral af van uw duurzaamheidsambities en uw bedrijfscultuur. Pakt u het direct groots aan of laat u het organisch groeien? Biedt u eerst een paar hybride of elektrische deelauto’s aan? Of dwingt u elektrisch rijden af via uw autoregeling? Wat betekent dit voor uw arbeidsvoorwaarden? Welke elektrische bedrijfswagens zijn geschikt? Hoe gaat u om met laden? Het Gijba-stappenplan helpt u op weg. Natuurlijk staan wij voor u klaar bij elke stap.

Doe het Gijba-stappenplan

• Bepaal uw beleid met de Gijba advieswijzer
• Snel en eenvoudig starten? Begin met een pilotgroep
• Bepaal de laadinfrastructuur en gewenste schaalbaarheid
• Leg uw aanpak vast in uw autoregeling of mobiliteitsbeleid
• Bij elke stap: leer, evalueer en stuur bij waar nodig

Actieradius en zakelijke laadoplossingen

De belangrijkste drempel voor de overstap naar een elektrische auto en dus de elektrificatie van uw wagenpark is de angst om stil komen te staan met een lege accu. Maar die angst is inmiddels ongegrond. Een gemiddelde elektrische auto heeft een actieradius van rond de 300 kilometer, ruim voldoende voor de meeste ritten. En dit bereik neemt steeds verder toe. U kunt deze onzekerheid wegnemen door uw medewerkers te laten wennen aan elektrisch rijden met een elektrische of hybride deelauto. En door als werkgever goede laadoplossingen te faciliteren.

Uw elektrische auto opladen

Hoe werkt laden, hoelang duurt het en wat kost het? En hoe zit het met laadpassen en kabels? Nederland is met ruim 60.000 openbare laadpunten wereldwijd koploper op het gebied van laadinfrastructuur. De meeste laadpalen, zoals bij kantoren, parkeergarages of langs de openbare weg, zijn gewone laadpalen. Hier laadt u met normaal vermogen. Is een eigen laadpaal thuis niet mogelijk? Ook dan kunt u zorgeloos overgaan tot het elektrificeren van uw wagenpark: u hoeft in Nederland nooit ver te rijden om te laden. En vaak kunt u bij de gemeente een openbare laadpaal aanvragen als een laadpunt thuis geen optie is.

Wij helpen u graag op weg

Als ondernemer kijkt u graag naar wat mogelijk is. Wij kijken graag met u mee. Bijvoorbeeld naar het doen van de juiste investering tijdens het traject van het elektrificeren van uw wagenpark. Als onafhankelijke tussenpersoon ontzorgen wij u volledig en helpen wij u graag persoonlijk op weg. Zelfs wanneer uw aanvraag elders niet geaccepteerd is. Door onze werkwijze kunnen wij vrijwel elke zakelijke aanvraag op het gebied van het elektrificeren van uw wagenpark in behandeling nemen. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

  • Wagenpark elektrificeren
« Terug naar overzicht
18 June 2024

Wat is een zero emissie zone

Deze zones, waar alleen voertuigen zonder uitstoot zijn toegestaan, worden steeds gebruikelijker.

18 June 2024

Belastingvoordeel voor elektrische auto

Voor bedrijven betekent de verlenging van het belastingvoordeel een voortzetting van de lagere operationele kosten. 

14 June 2024

Diesel bussen populair

Dieselbussen worden populairder door aankomende elektrificatie van binnensteden.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?